Για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο η σούπα της εβδομάδας.
Ήμουν τυχερή που τη βρήκα έτοιμη μετά από τις νυχτερινές βόλτες μας!
Δοκιμάστε τη!
Μανιταρόσουπα
Συστατικά
- 250 γρ μανιτάρια αγαρικά και πόρτο μπέλο
- 2 παστινάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1//2 ματσάκι μαϊντανό
- 2-3 κουτ σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- ζωμό λαχανικών
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- κίμινο, καπνιστή πάπρικα, κουρκουμά
- ξινή κρέμα ή γιαούρτι για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρές φέτες.Καθαρίζουμε το παστινάκι και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα βάζουμε σε ειδικό σκεύος για μικροκύματα ή σε σακουλάκι τροφίμων, τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων στη δυνατή ένταση για 3 λεπτά. Εναλλακτικά τα ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς και αέρα. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, συνεχίζουμε με τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το παστινάκι, το μαϊντανό χοντροκομμένο και το ζωμό λαχανικών να τα σκεπάζει καλά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Με ραβδομπλέντερ ή με επεξεργαστή τροφίμων πολτοποιούμε.Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ξινή κρέμα ή γιαούρτι γαρνίροντας με λίγα φύλλα μαϊντανού και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Σημειώσεις
Αντί για το παστινάκι μπορούμε να βάλουμε καρότα ή ένα κομμάτι σελινόριζας.