Επιστροφή

Καροτόσουπα

1 άτομο

Συστατικά
  

  • 1 καρότο μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τζίτζερ σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 300 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • γιαούρτι για το σερβίρισμα
  • καπνιστή πάπρικα για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το πράσο και τα καρότα. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τζίτζερ, ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και βράζουμε σε μέτρια ένταση μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
  • Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή σε επεξεργαστή τροφίμων.
  • Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι και καπνιστή πάπρικα.
  • Εγώ συνόδευσα λίγο κρέας και κόκκινο λάχανο που είχε περισσέψει από το Χριστουγεννιάτικο γεύμα.

Σημειώσεις

Αντί του πράσου μπορούμε να βάλουμε κρεμμύδι και μια μια μικρή πατάτα.