Επιστροφή
Εκτύπωση
Φωτογραφία συνταγής
Φωτογραφίες οδηγιών
Σημειώσεις
Smaller
Normal
Larger
Καροτόσουπα
1
άτομο
Συστατικά
1
καρότο μεγάλο
κομμένο σε ροδέλες
1
πράσο
κομμένο σε ροδέλες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τζίτζερ σε σκόνη
1
κουτ. σούπας
βούτυρο
300
ml
ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
γιαούρτι
για το σερβίρισμα
καπνιστή πάπρικα
για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το πράσο και τα καρότα. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τζίτζερ, ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και βράζουμε σε μέτρια ένταση μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή σε επεξεργαστή τροφίμων.
Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι και καπνιστή πάπρικα.
Εγώ συνόδευσα λίγο κρέας και κόκκινο λάχανο που είχε περισσέψει από το Χριστουγεννιάτικο γεύμα.
Σημειώσεις
Αντί του πράσου μπορούμε να βάλουμε κρεμμύδι και μια μια μικρή πατάτα.