Συνεχίζοντας τις σούπες, σήμερα σας δίνω μια πολύ εύκολη καροτόσουπα την οποία είχα φτιάξει στην Αγγλία, τον περασμένο χρόνο, ως συνοδευτικό κάποιου κρέατος που είχε περισσέψει.
Ίσως συνεχίσω να φτιάχνω σούπες μιας και το κρύο καλά κρατεί και μια σούπα ιδιαίτερα τα βράδια είναι βάλσαμο.
Καροτόσουπα
1 άτομο
Συστατικά
- 1 καρότο μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- τζίτζερ σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 300 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- γιαούρτι για το σερβίρισμα
- καπνιστή πάπρικα για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το πράσο και τα καρότα. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τζίτζερ, ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και βράζουμε σε μέτρια ένταση μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
- Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή σε επεξεργαστή τροφίμων.
- Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι και καπνιστή πάπρικα.
- Εγώ συνόδευσα λίγο κρέας και κόκκινο λάχανο που είχε περισσέψει από το Χριστουγεννιάτικο γεύμα.
Σημειώσεις
Αντί του πράσου μπορούμε να βάλουμε κρεμμύδι και μια μικρή πατάτα.