share

Καροτόσουπα

από
Καροτόσουπα

Συνεχίζοντας τις σούπες, σήμερα σας δίνω μια πολύ εύκολη καροτόσουπα την οποία είχα φτιάξει στην Αγγλία, τον περασμένο χρόνο, ως συνοδευτικό κάποιου κρέατος που είχε περισσέψει.

Ίσως συνεχίσω να φτιάχνω σούπες μιας και το κρύο καλά κρατεί και μια σούπα ιδιαίτερα τα βράδια είναι βάλσαμο.

Καροτόσουπα

1 άτομο

Συστατικά
  

  • 1 καρότο μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τζίτζερ σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 300 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • γιαούρτι για το σερβίρισμα
  • καπνιστή πάπρικα για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το πράσο και τα καρότα. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τζίτζερ, ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και βράζουμε σε μέτρια ένταση μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
  • Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή σε επεξεργαστή τροφίμων.
  • Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι και καπνιστή πάπρικα.
  • Εγώ συνόδευσα λίγο κρέας και κόκκινο λάχανο που είχε περισσέψει από το Χριστουγεννιάτικο γεύμα.

Σημειώσεις

Αντί του πράσου μπορούμε να βάλουμε κρεμμύδι και μια μια μικρή πατάτα. 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode