Επιστροφή

Κοπανάκια κοτόπουλου με μαρμελάδα κουμ κουάτ και τζίτζερ

Συστατικά
  

Για το κοτόπουλο

  • 4 κοπανάκια κοτόπουλου
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα κουμ κουάτ
  • 1 κουτ. γλυκού πάστα τζίτζερ
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη συνοδευτική σαλάτα

  • λάχανο ψιλοκομμένο
  • καρότο ψιλοκομμένο
  • σταφίδες
  • μαγιονέζα
  • χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού

Οδηγίες
 

Για το κοτόπουλο

  • Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το τζίτζερ και το ελαιόλαδο.
    Τοποθετούμε τα κοπανάκια σε ένα μικρό πυρέξ. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα της μαρμελάδας έτσι που να καλύψει καλά τα κοπανάκια.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο κι τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
    Ψήνουμε για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το πυρέξ και ψήνουμε ακόμη 15 λεπτά.
    Σερβίρουμε συνοδεύοντας (προαιρετικά) με κους κους ή κάποιο πουρέ.
    Για φρεσκάδα γαρνίρισα με δυο κουμ κουάτ που υπήρχαν ακόμη στη γλάστρα.

Για τη συνοδευτική σαλάτα

  • Τοποθετούμε σε πιάτο το λάχανο το καρότο και τις σταφίδες.
    Σε ένα μικρό βαζάκι βάζουμε το χυμό και το ξύσμα μισού πορτοκαλιού και μαγιονέζα, ανακατεύουμε καλά.
    Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.

Σημειώσεις

Αντί για κοπανάκια μπορούμε να βάλουμε όποιο άλλο κομμάτι κοτόπουλου μας αρέσει. Αν είναι φιλέτα θέλουν προσοχή στο ψήσιμο να μην στεγνώσουν.