Καθαρίζουμε το μάνγκο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μικρό φλυτζάνι βάζουμε το σαφράν με μια κουτ. σούπας ζεστό νερό και το αφήνουμε να διαλυθεί.
Σε μικρό επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού και τον βασιλικό και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει με ραβδομπλέντερ μέσα σε μικρό μπόλ ανάδευσης.
Σε μεγάλο επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε το κεφίρ, το σαφράν, το μέλι, τη γύρη μέλισσας, το καρδάμωμο, το αλάτι και τα κομμάτια του μάνγκο και χτυπάμε για ένα λεπτό.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε δυο ποτήρια και προσθέτουμε από πάνω το μείγμα βασιλικού. Ανακατεύουμε ελαφρά με ένα σουβλάκι ή οδοντογλυφίδα και προσθέτουμε επιπλέον γύρη μέλισσας.