Πριν χρόνια η κόρη μου μου χάρισε ένα βιβλίο “The vinegar cupboard” μια Αγγλική έκδοση με συγγραφέα την κ Angela Clutton την οποία είχε γνωρίσει από κάποια σεμινάρια που γίνονταν στη αγαπημένη μου αγορά τη μεγαλύτερη του Λονδίνου την Borough Market.
Έχω “κλέψει” ιδέες από αυτό το βιβλίο που μπορείτε να τις δείτε εδώ.
Κάπως έτσι βρέθηκα να είμαι γραμμένη στις ειδοποιήσεις της αγοράς με τα νέα και κάποιες προτεινόμενες συνταγές.
Γυρίζοντας φέτος από την Αγγλία στην αγαπημένη λαϊκή της Καλλιδρομίου παραγωγός από το Άργος έφερε μάνγκο και αβοκάντο. Και τα δυο με ενθουσίασαν, έχω φάει πολλά αβοκάντο μέχρι σήμερα.
Πρόλαβα να αγοράσω ένα μάνγκο, γιατί πλέον τελείωσαν, το οποίο περίμενε υπομονετικά την καλή ωρίμανση του, (σύσταση του παραγωγού).
Και να που έρχονται οι ενημερώσεις της αγοράς του Λονδίνου με προτεινόμενο αυτό το ρόφημα.
Το επόμενο βήμα ήταν να βρω τη γύρη μέλισσας. Επειδή στη γειτονιά έχω φίλο που πουλάει μέλι με ευχαρίστηση μου χάρισε λίγη με την παρατήρηση να προσέξω για την κατανάλωση της, μήπως είμαι αλλεργική.
Για να φτάσω στη χρήση της, δοκίμασα μικρή ποσότητα για τρεις μέρες και αφού δεν έπαθα κάτι σήμερα δοκίμασα την προσθήκη της στο ρόφημα.
Αν έχετε υποψία αλλεργιών καλό είναι να μην την προσθέσετε.
Ρόφημα με μάνγκο βασιλικό και γύρη μέλισσας
Συστατικά
- 10 κλωστές σαφράν
- 100 ml γάλα
- 30 ml χυμό πορτοκαλιού
- 20 γρ φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 300 ml κεφίρ
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 2 κουτ. γλυκού γύρη μέλισσας και λίγη για το σερβίρισμα
- 250 γρ μάνγκο βάρος καθαρισμένου
- 1/2 κουτ. γλυκού καρδάμωμο τριμμένο
- 1 τσιμπιά αλάτι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε το μάνγκο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μικρό φλυτζάνι βάζουμε το σαφράν με μια κουτ. σούπας ζεστό νερό και το αφήνουμε να διαλυθεί.
- Σε μικρό επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού και τον βασιλικό και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει με ραβδομπλέντερ μέσα σε μικρό μπόλ ανάδευσης.
- Σε μεγάλο επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε το κεφίρ, το σαφράν, το μέλι, τη γύρη μέλισσας, το καρδάμωμο, το αλάτι και τα κομμάτια του μάνγκο και χτυπάμε για ένα λεπτό.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε δυο ποτήρια και προσθέτουμε από πάνω το μείγμα βασιλικού. Ανακατεύουμε ελαφρά με ένα σουβλάκι ή οδοντογλυφίδα και προσθέτουμε επιπλέον γύρη μέλισσας.