Επιστροφή

Cookies με σοκολάτα και βύσσινα

20 κομμάτια

Συστατικά
  

  • 130 γρ βούτυρο μαλακό
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 200 γρ αλεύρι μαλακό
  • 15 γρ κακάο
  • 100 γρ λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια
  • 80 γρ βύσσινα κομμένα στη μέση

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
    Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι το κακάο και προσθέτουμε το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, τα κομμάτια σοκολάτας και τα βύσσινα.
  • Σε κάδο του μίξερ ή μπολ ανάδευσης (ανάλογα με το μίξερ μας) βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλα 2-3 λεπτά
  • Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρου με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν.
  • Σε επιφάνεια εργασίας στρώνουμε χαρτί ψησίματος ή σελοφάν και αδειάζουμε το μείγμα δημιουργώντας ένα ρολό περίπου 30 εκατοστών. Τυλίγουμε προσεκτικά και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 45 λεπτά έως μία ώρα.
  • Στρώνουμε μια λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος.
    Βγάζουμε από την κατάψυξη το ρολό και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κομμάτια με πάχος 1,5 εκατοστό. Αραδιάζουμε στη λαμαρίνα αφήνοντας ανάμεσα τους ένα κενό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 10- 11 λεπτά, όχι περισσότερο.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
  • Όταν κρυώσουν καλά τα αποθηκεύουμε σε κουτί μπισκότων ή κάποια άλλο με σκέπασμα.

Σημειώσεις

Όταν βγαίνουν από το φούρνο είναι πολύ μαλακά, μην τα ψήσετε όμως περισσότερη ώρα, όταν κρυώσουν θα σφίξουν. Θα είναι ελαφρώς τραγανά εξωτερικά και μαλακά μέσα. 
Έβαλα βύσσινα που έχω κρατήσει από το λικέρ, εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε από κονσέρβα ή κατεψυγμένα ή ακόμη καλύτερα φρέσκα στην εποχή τους. 
Αντί για τα βύσσινα μπορούμε να βάλουμε σταφίδες.