share

Cookies με σοκολάτα και βύσσινα

από
Cookies with chocolate

Σε μια μουντή μέρα και με όχι και τόσο καλή διάθεση αποφάσισα να φτιάξω cookies.

Σπάνια ασχολούμαι γενικώς με μπισκότα μιας και δεν τα τρώω.

Μου μπήκε η ιδέα όμως να φτιάξω κάτι για την απογευματινή μου πορτοκαλάδα ή το τσάι.

Παλιότερα είχα φτιάξει ένα σοκολατένιο brownie προσθέτοντας του βύσσινα που κρατώ από το λικέρ.

Γιατί όχι λοιπόν να μη γίνει το ίδιο περίπου και με τα cookies.

Cookies με σοκολάτα και βύσσινα

20 κομμάτια

Συστατικά
  

  • 130 γρ βούτυρο μαλακό
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 200 γρ αλεύρι μαλακό
  • 15 γρ κακάο
  • 100 γρ λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια
  • 80 γρ βύσσινα κομμένα στη μέση

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
    Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι το κακάο και προσθέτουμε το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, τα κομμάτια σοκολάτας και τα βύσσινα.
  • Σε κάδο του μίξερ ή μπολ ανάδευσης (ανάλογα με το μίξερ μας) βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλα 2-3 λεπτά
  • Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρου με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν.
  • Σε επιφάνεια εργασίας στρώνουμε χαρτί ψησίματος ή σελοφάν και αδειάζουμε το μείγμα δημιουργώντας ένα ρολό περίπου 30 εκατοστών. Τυλίγουμε προσεκτικά και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 45 λεπτά έως μία ώρα.
  • Στρώνουμε μια λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος.
    Βγάζουμε από την κατάψυξη το ρολό και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κομμάτια με πάχος 1,5 εκατοστό. Αραδιάζουμε στη λαμαρίνα αφήνοντας ανάμεσα τους ένα κενό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 10- 11 λεπτά, όχι περισσότερο.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
  • Όταν κρυώσουν καλά τα αποθηκεύουμε σε κουτί μπισκότων ή κάποια άλλο με σκέπασμα.

Σημειώσεις

Όταν βγαίνουν από το φούρνο είναι πολύ μαλακά, μην τα ψήσετε όμως περισσότερη ώρα, όταν κρυώσουν θα σφίξουν. Θα είναι ελαφρώς τραγανά εξωτερικά και μαλακά μέσα. 
Έβαλα βύσσινα που έχω κρατήσει από το λικέρ, εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε από κονσέρβα ή κατεψυγμένα ή ακόμη καλύτερα φρέσκα στην εποχή τους. 
Αντί για τα βύσσινα μπορούμε να βάλουμε σταφίδες. 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode