Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ (καλύτερα γυάλινο)Κόβουμε το ένα κρεμμύδι και τη μια σκελίδα σκόρδου σε μικρά καρέ. Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε τη μουστάρδα, την πάπρικα το κρεμμύδι το σκόρδο, αλάτι και τη μπίρα και ανακατεύουμε καλά. Το αδειάζουμε στο μπολ με το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Βγάζουμε μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα από το ψυγείο. Σε γάστρα που μπορεί να μπει στην εστία και στο φούρνο, βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το άλλο κρεμμύδι και το σκόρδο αφού τα έχουμε κόψει σε καρέ για 2-3 λεπτά. Συνεχίζουμε με την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες για 2-3 λεπτά ακόμη και προσθέτουμε τα ντοματάκια.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά, προσθέτουμε το μείγμα μπίρας μπαχαρικών που έχουμε μαρινάρει το κοτόπουλο, και λίγο επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα, στο κάτω ράφι του φούρνου και ψήνουμε χωρίς να σκεπάσουμε τη γάστρα για 50 - 60 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να έχει ψηθεί το κοτόπουλο.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά κι σερβίρουμε.Συνοδεύουμε με ένα ρύζι μπασμάτι ή πατάτες τηγανητές.