Επιστροφή

Curry με λαχανάκια Βρυξελλών και γλυκοπατάτες

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο ή εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κουτ. γλυκού πάστα τζίτζερ ή ανάλογη ποσότητα φρέσκου
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο ή μια μικρή καυτερή πιπεριά
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
  • 350 γρ λαχανάκια Βρυξελλών
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 1 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • σουσάμι για το σερβίρισμα
  • φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Μαζεύουμε όλα τα υλικά.
  • Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα κόβουμε σε μικρά καρέ. Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
    Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε κύβους
    Καθαρίζουμε τα λαχανάκια από το σκληρό κομμάτι τους και τυχόν κίτρινα φύλλα, τα πλένουμε και τα κόβουμε στη μέση.
    Κοντά μας εννοείται ότι έχουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Σε κατσαρόλα ή σε γουόκ βάζουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το μπούκοβο το τζίτζερ συνεχίζοντας για ένα λεπτό.
    Προσθέτουμε τις πατάτες τα καρότα και τα λαχανάκια. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το ταχίνι, τον κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι, το ξύδι και τη σόγια. Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά όχι να παραβράσουν.
  • Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρντίζουμε λίγο σουσάμι.
  • Σερβίρουμε με το σουσάμι και λίγα φύλλα μαϊντανού.

Σημειώσεις

Πρόσθεσα και τα παραπούλια που υπήρχαν πάνω στο στέλεχος κομμένα σε λεπτές λωρίδες. 
Στις αγορές υπάρχουν λαχανάκια και σε πακέτα, στα Σούπερ Μάρκετ μόνο κατεψυγμένα έχω δει. 
Αν θέλετε μπορείτε να δείτε και άλλες συνταγές με λαχανάκια Βρυξελλών εδώ
Συνήθως σε όλα αυτά τα πιάτα  προστίθεται κόλιανδρος, αλλά εκτός του ότι δύσκολα θα τον βρω δεν μου αρέσει ιδιαίτερα.