Επιστροφή

Αρμυρά κεκάκια με καρότο και μπρόκολο romanesco

Εξοπλισμός

  • Φόρμα για μάφιν

Συστατικά
  

  • Μπρόκολο romanesco μερικά μικρά μπουκέτα
  • 150 γρ καρότα βάρος καθαρισμένων
  • 50 γρ βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 100 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 30 γρ παρμεζάνα τριμμένη

Οδηγίες
 

  • Κόβουμε μικρά μπουκέτα από το μπρόκολο, τα πλένουμε και τα βράζουμε σε νερό που βράζει η σε καλάθι στον ατμό για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και βάζουμε αμέσως σε κρύο νερό να σταματήσει ο βρασμός.
  • Σε μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες για 15 λεπτά. Στραγγίζουμε και πολτοποιούμε σε επεξεργαστή τροφίμων. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε μικρό μπολ ανάδευσης χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο για 2 λεπτά και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι συνεχίζοντας με ελαφρό χτύπημα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον πολτό του καρότου και την παρμεζάνα και ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα.
  • Σε φόρμα για μάφιν βάζουμε θήκες σιλικόνης ή ειδικές θήκες για μάφιν και μεταφέρουμε με ένα κουτάλι το μείγμα χωρίς να γεμίσουμε μέχρι πάνω.
  • Προσθέτουμε στο κέντρο κάθε θήκης ένα μπουκέτο από το μπρόκολο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα, στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 -25 λεπτά, ελέγχοντας να βγαίνει μια λάμα στεγνή.
    Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
  • Ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  • Τρώγονται ζεστά αλλά κι κρύα, δοκιμάστηκαν από φίλους και άρεσαν πολύ.

Σημειώσεις

Αντί της παρμεζάνας μπορούμε να βάλουμε κάποια κεφαλογραβιέρα. 
Θα τα έφτιαχνα ξανά είτε με το λευκό κουνουπίδι ή με τα κλασικό μπρόκολο.