Επιστροφή

Ρεβίθια με σπανάκι και μυριστικά

1 άτομο

Συστατικά
  

  • 150 γρ βρασμένα ρεβίθια
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και λίγο για το σερβίρισμα
  • 1 πράσο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/4 μιας ρίζας φινόκιου
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μάραθο
  • 2-3 κουτ. σούπας παπαρούνες ψιλοκομμένες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κάρυ
  • χυμό λεμονιού

Οδηγίες
 

  • Ψιλοκόβουμε τα μυριστικά, κόβουμε σε μικρές ροδέλες το πράσο, τα κρεμμυδάκια και χοντροκόβουμε το σπανάκι.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το φινόκιο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και τις παπαρούνες και συνεχίζουμε ανακατεύοντας για άλλα 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τον ψιλοκομμένο μάραθο, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και μια πρέζα κάρυ. Προσθέτουμε 200 ml ζεστό νερό και βράζουμε σε μέτρια ένταση για 15 λεπτά μέχρι να τελειώσουν τα υγρά.
  • Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και επιπλέον εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Σημειώσεις

Τα μυριστικά μπορεί να είναι διαφορετικά ανάλογα την εποχή ή ότι έχουμε στο σπίτι μας. 
Υπάρχουν ρεβίθια σε κονσέρβα έτοιμα προς χρήση που μπορούμε να έχουμε στο ντουλάπι μας, τα έχω δοκιμάσει και είναι εξίσου καλά.