Ψιλοκόβουμε τα μυριστικά, κόβουμε σε μικρές ροδέλες το πράσο, τα κρεμμυδάκια και χοντροκόβουμε το σπανάκι.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το φινόκιο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και τις παπαρούνες και συνεχίζουμε ανακατεύοντας για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τον ψιλοκομμένο μάραθο, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και μια πρέζα κάρυ. Προσθέτουμε 200 ml ζεστό νερό και βράζουμε σε μέτρια ένταση για 15 λεπτά μέχρι να τελειώσουν τα υγρά.
Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και επιπλέον εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.