Αυτό το φαγητό προέκυψε από μια σκέψη αστραπή ανοίγοντας το ψυγείο, προκειμένου να προγραμματίσω τα ψώνια της λαϊκής.
Είδα ένα μικρό πράσο, δυο κρεμμυδάκια, λίγο φινόκιο και λίγο σπανάκι που είχα κρατήσει για σαλάτα και δεν έγινε. Τα ρεβίθια υπάρχουν σχεδόν πάντα σε μπολάκια στην κατάψυξη έτοιμα προς χρήση και λέω να τι θα αξιοποιήσω σήμερα. Από τη λαϊκή έφερα μάραθο και παπαρούνες για άλλη χρήση και όλα μαζί συνδυάστηκαν στην κατσαρόλα για ένα εύκολο και πολύ νόστιμο και οικονομικό πιάτο.
Ο χυμός από μισό λεμόνι και η προσθήκη ενός ιδιαίτερου εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, στο σερβίρισμα, το απογείωσε! Δε θα παραλείψω τα συνοδευτικά, φρέσκο σπιτικό ψωμί και ελιές.
Συμπέρασμα: λίγη οργάνωση (δηλαδή έτοιμα ρεβίθια) και ότι υπάρχει ή βρεθεί στη λαϊκή και έχουμε ένα νόστιμο και οικονομικό πιάτο.
Ρεβίθια με σπανάκι και μυριστικά
Συστατικά
- 150 γρ βρασμένα ρεβίθια
- 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και λίγο για το σερβίρισμα
- 1 πράσο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/4 μιας ρίζας φινόκιου
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μάραθο
- 2-3 κουτ. σούπας παπαρούνες ψιλοκομμένες
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- κάρυ
- χυμό λεμονιού
Οδηγίες
- Ψιλοκόβουμε τα μυριστικά, κόβουμε σε μικρές ροδέλες το πράσο, τα κρεμμυδάκια και χοντροκόβουμε το σπανάκι.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το φινόκιο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και τις παπαρούνες και συνεχίζουμε ανακατεύοντας για άλλα 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τον ψιλοκομμένο μάραθο, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και μια πρέζα κάρυ. Προσθέτουμε 200 ml ζεστό νερό και βράζουμε σε μέτρια ένταση για 15 λεπτά μέχρι να τελειώσουν τα υγρά.
- Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και επιπλέον εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.