share

Ρεβίθια με σπανάκι και μυριστικά

από
chickpeas with spinach

Αυτό το φαγητό προέκυψε από μια σκέψη αστραπή ανοίγοντας το ψυγείο, προκειμένου να προγραμματίσω τα ψώνια της λαϊκής.

Είδα ένα μικρό πράσο, δυο κρεμμυδάκια, λίγο φινόκιο και λίγο σπανάκι που είχα κρατήσει για σαλάτα και δεν έγινε. Τα ρεβίθια υπάρχουν σχεδόν πάντα σε μπολάκια στην κατάψυξη έτοιμα προς χρήση και λέω να τι θα αξιοποιήσω σήμερα. Από τη λαϊκή έφερα μάραθο και παπαρούνες για άλλη χρήση και όλα μαζί συνδυάστηκαν στην κατσαρόλα για ένα εύκολο και πολύ νόστιμο και οικονομικό πιάτο.

Ο χυμός από μισό λεμόνι και η προσθήκη ενός ιδιαίτερου εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, στο σερβίρισμα, το απογείωσε! Δε θα παραλείψω τα συνοδευτικά, φρέσκο σπιτικό ψωμί και ελιές.

Συμπέρασμα: λίγη οργάνωση (δηλαδή έτοιμα ρεβίθια) και ότι υπάρχει ή βρεθεί στη λαϊκή και έχουμε ένα νόστιμο και οικονομικό πιάτο.

Ρεβίθια με σπανάκι και μυριστικά

1 άτομο

Συστατικά
  

  • 150 γρ βρασμένα ρεβίθια
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και λίγο για το σερβίρισμα
  • 1 πράσο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/4 μιας ρίζας φινόκιου
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μάραθο
  • 2-3 κουτ. σούπας παπαρούνες ψιλοκομμένες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κάρυ
  • χυμό λεμονιού

Οδηγίες
 

  • Ψιλοκόβουμε τα μυριστικά, κόβουμε σε μικρές ροδέλες το πράσο, τα κρεμμυδάκια και χοντροκόβουμε το σπανάκι.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το φινόκιο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και τις παπαρούνες και συνεχίζουμε ανακατεύοντας για άλλα 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τον ψιλοκομμένο μάραθο, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και μια πρέζα κάρυ. Προσθέτουμε 200 ml ζεστό νερό και βράζουμε σε μέτρια ένταση για 15 λεπτά μέχρι να τελειώσουν τα υγρά.
  • Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και επιπλέον εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Σημειώσεις

Τα μυριστικά μπορεί να είναι διαφορετικά ανάλογα την εποχή ή ότι έχουμε στο σπίτι μας. 
Υπάρχουν ρεβίθια σε κονσέρβα έτοιμα προς χρήση που μπορούμε να έχουμε στο ντουλάπι μας, τα έχω δοκιμάσει και είναι εξίσου καλά.
 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode