Επιστροφή

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο χουρμάδες και φέτα

Συστατικά
  

  • Το μισό από ένα μέτριο κόκκινο λάχανο
  • 2-3 χουρμάδες
  • 50 γρ τυρί φέτα σε μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 τσιμπιά μπούκοβο
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • σουσάμι

Οδηγίες
 

  • Κόβουμε με μαντολίνο το λάχανο σε πολύ λεπτά κομμάτια. Αν δεν έχετε μαντολίνο μπορείτε να το κόψετε πάνω σε επιφάνεια κοπής με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι.
    Αφαιρούμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
    Κόβουμε τη φέτα σε μικρούς κύβους.
    Σε ένα μικρό βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο το χυμό λεμονιού το αλάτι και το μπούκοβο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σε πιάτο ή σαλατιέρα στρώνουμε εναλλάξ λάχανο χουρμάδες φέτα, σε δυο στρώσεις και προσθέτουμε από πάνω το ντρέσινγκ.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι και αν θέλουμε μερικά φύλλα μαϊντανού. Εγώ δεν είχα και δεν έβαλα. Ίσως να του ταιριάζει και ο δυόσμος.
  • Συνοδεύει πολύ καλά ένα σαγανάκι θαλασσινών ή και κάποιο ψητό κρέας ακόμη και μια σούπα οσπρίων.