share

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο χουρμάδες και φέτα

από
Σαλάτα με κόκκινο λάχανο χουρμάδες και φέτα

Μια σαλάτα που έγινε την εβδομάδα της Τυρινής προκειμένου να συνοδεύσει το γεύμα μου.

Πάνω στον πάγκο της κουζίνας υπήρχαν ακόμη μερικοί χουρμάδες το λάχανο είχε αγοραστεί οπότε το παιχνίδι έγινε και ταίριαξε.

Δοκιμάστε τη και αν δεν έχετε χουρμάδες προσθέστε καρύδια.

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο χουρμάδες και φέτα

Συστατικά
  

  • Το μισό από ένα μέτριο κόκκινο λάχανο
  • 2-3 χουρμάδες
  • 50 γρ τυρί φέτα σε μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 τσιμπιά μπούκοβο
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • σουσάμι

Οδηγίες
 

  • Κόβουμε με μαντολίνο το λάχανο σε πολύ λεπτά κομμάτια. Αν δεν έχετε μαντολίνο μπορείτε να το κόψετε πάνω σε επιφάνεια κοπής με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι.
    Αφαιρούμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
    Κόβουμε τη φέτα σε μικρούς κύβους.
    Σε ένα μικρό βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο το χυμό λεμονιού το αλάτι και το μπούκοβο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σε πιάτο ή σαλατιέρα στρώνουμε εναλλάξ λάχανο χουρμάδες φέτα, σε δυο στρώσεις και προσθέτουμε από πάνω το ντρέσινγκ.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι και αν θέλουμε μερικά φύλλα μαϊντανού. Εγώ δεν είχα και δεν έβαλα. Ίσως να του ταιριάζει και ο δυόσμος.
  • Συνοδεύει πολύ καλά ένα σαγανάκι θαλασσινών ή και κάποιο ψητό κρέας ακόμη και μια σούπα οσπρίων.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode