Θέλουμε μια ταρτιέρα με διάμετρο 20 εκατοστά, εναλλακτικά ένα ταψί.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίγουμε σε φύλλο με τη βοήθεια χοντρού πλάστη, πάνω σε χαρτί ψησίματος και από πάνω σελοφάν. Μεταφέρουμε με το χαρτί το φύλλο στην ταρτιέρα να καλύπτει όλο τον πάτο και τα τοιχώματα. Κόβουμε τυχόν περίσσεια γύρω από το χείλος της ταρτιέρας. Τρυπάμε με ένα πιρούνι και αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Γεμίζουμε την επιφάνεια (αφού τη στρώσουμε με χαρτί ψησίματος) με φασόλια ή τις ειδικές μπίλιες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε ακόμη 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλας στην επιφάνεια της ζύμης.
Απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα το μείγμα βούτυρου αμυγδάλου.
Τοποθετούμε τις υπόλοιπες φράουλες σε όλη την επιφάνεια πιέζοντας τες στη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αντιστάσεις για 45 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε.
Μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια ή με μια μπάλα παγωτού.