Καθαρίζουμε την κολοκύθα και τη τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Προσθέτουμε το αλάτι ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε σε σουρωτήρι για 1 τουλάχιστον ώρα να στραγγίζουν τα υγρά της.
Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα φύλλα.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν δεν έχουμε μίξερ κατάλληλο για ζύμες ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Καλύπτουμε τη ζύμη με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί. Στύβουμε καλά την κολοκύθα, την τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις σταφίδες τα 2/3 από τα καρύδια το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε οκτώ μπαλάκια εκ των οποίων τα δύο λίγο μεγαλύτερα.
Ανοίγουμε τα φύλλα με τη βοήθεια νισιστέ αρχίζοντας από τα μεγαλύτερα μπαλάκια. Περισσότερα για το άνοιγμα των φύλλων μπορείτε να δείτε στο βίντεο σε Link που υπάρχει στο τέλος της συνταγής.
Αλείφουμε με τη βοήθεια πινέλου το ταψί, στρώνουμε το πρώτο φύλλο φροντίζοντας να καλύψει όλα το ταψί και να εξέχει λίγο απέξω. Αλείφουμε με ελαιόλαδο. Στο δεύτερο φύλλο αφού το αλείψουμε με ελαιόλαδο θα πασπαλίσουμε με τη μισή κανέλα και θα μοιράσουμε τα μισά καρύδια που έχουμε κρατήσει. Στρώνουμε το επόμενο φύλλο αλείφουμε πάλι με ελαιόλαδο και μοιράζουμε το 1/3 της γέμισης.
Συνεχίζουμε με τα επόμενα δυο φύλλα (αλείφουμε πάντα κάθε φύλλο με ελαιόλαδο) μοιράζοντας την υπόλοιπη γέμιση.
Στρώνουμε το επόμενο φύλλο και πασπαλίζουμε πάλι με κανέλα και τα υπόλοιπα καρύδια.
Απλώνουμε και τα άλλα δυο φύλλα και γυρίζουμε προς τα μέσα αυτό που εξείχε δημιουργώντας κόθρο. Αλείφουμε καλά την επιφάνεια και τον κόθρο με ελαιόλαδο και μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια σουσάμι (προαιρετικό)
Κόβουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και ραντίζουμε με νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι της κουζίνας για 50 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Βγάζουμε από το ταψί και μεταφέρουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.