Επιστροφή

Cheesecake με λεμονόκρεμα και επικάλυψη μαρμελάδας από βατόμουρα

Συστατικά
  

  • 150 γρ μπισκότα αμαρέτι
  • 60 γρ βούτυρο μαλακό
  • 300 γρ τυρί κρέμα
  • 380 γρ λεμονόκρεμα *
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα από βατόμουρα

Οδηγίες
 

  • Στην πιατέλα που θα σερβίρουμε το γλυκό τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 17-18 εκατοστών.
  • Τρίβουμε τα μπισκότα σε επεξεργαστή τροφίμων ή σε γουδί. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και απλώνουμε ομοιόμορφα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Φτιάχνουμε τη λεμονόκρεμα και αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με σελοφάν.
  • Σε ένα μπολ ανάδευσης μεταφέρουμε τη δική μας λεμονόκρεμα ή αυτή του εμπορίου μαζί με το τυρί κρέμα και το άρωμα βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα κουζίνας και μεταφέρουμε το μείγμα πάνω από το μείγμα μπισκότου.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
  • Περνάμε τη μαρμελάδα από σουρωτήρι πιέζοντας με ένα κουτάλι έτσι ώστε να μείνουν τα σπόρια από τα βατόμουρα.
  • Μεταφέρουμε τη μαρμελάδα πάνω από το μείγμα τυριού -λεμονόκρεμας και με ένα χοντρό σουβλάκι ή το χερούλι ενός πιρουνιού ανακατεύουμε ελαφρά την επιφάνεια μόνο.
  • Μεταφέρουμε και πάλι στο ψυγείο για λίγες ώρες και ξεφορμάρουμε από το τσέρκι.

Σημειώσεις

* Τη συνταγή για τη λεμονόκρεμα θα τη βρείτε εδώ.
Τα μπισκότα μπορεί να είναι κάποια άλλα, εγώ έβαλα ότι υπήρχε στο ντουλάπι μου.