Επιστροφή

Chutney με κουμ κουάτ

1 βαζάκι των 220 ml

Συστατικά
  

  • 200 γρ κουμ κουάτ
  • 90 γρ ζάχαρη
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάστα τζίτζερ ή φρέσκο τριμμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι χοντροτριμμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισσο

Διαδικασία
 

  • Πλένουμε καλά τα κουμ κουάτ και τα ζυγίζουμε.
  • Τα κόβουμε στη μέση και ξανά στη μέση ανάλογα με το μέγεθος. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τυχόν ίνες.
  • Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και φέρνουμε σε βρασμό.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο μισό (από 9 στο 5 ανάλογα την κουζίνα μας) και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας περιοδικά για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια του φρούτου και να έχει πήξει το μείγμα σαν μια αραιή μαρμελάδα. Αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο.
  • Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο, κλείνουμε καλά και αφήνουμε σε δροσερό μέρος για μια εβδομάδα να ισορροπήσουν οι γεύσεις πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Σημειώσεις

Στη συνταγή του βιβλίου υπάρχει πρόταση για προσθήκη cranberries, όπως δεν είχα και τα παρέλειψα. Αν εσείς έχετε προσθέστε 1/4 φλυτζανιού τσαγιού για τη συγκεκριμένη ποσότητα υλικών.
 Εννοείτε ότι αν θέλετε περισσότερα βαζάκια θα πολλαπλασιάσετε ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά σας.