Επιστροφή

Cookies με σοκολάτα

6 μεγάλα

Συστατικά
  

  • 55 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 120 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1/4 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 140 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 200 γρ σοκολάτα toblerone χοντροκομμένη

Οδηγίες
 

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη βανίλια, τη σόδα και το αλάτι.
  • Σε ένα μπολ ανάδευσης χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρου και χτυπάμε 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε τα 150 γρ της σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  • Μοιράζουμε το μείγμα (με ένα κουτάλι) σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος αφήνοντας αρκετό κενό μεταξύ τους. Μοιράζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα στην επιφάνεια τους.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις, στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 15 λεπτά μόνο. Θα είναι μαλακά όταν θα ξεφουρνίσουμε.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα ξεκολλήσουμε από το χαρτί.
  • Αποθηκεύουμε, όταν κρυώσουν σε κουτί για μπισκότα ή σε κάποιο κουτί που κλείνει καλά.

Σημειώσεις

Μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε περισσότερα για μικρότερα cookies.