Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με τα τριμμένα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
Σε ένα άλλο μπολ ανάδευσης βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε σταδιακά τα στερεά υλικά ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν και να πάρουμε ένα ομοιογενοποιημένο μείγμα.
Μοιράζουμε σε ταψάκι με θήκες για cupcakes που έχουμε βουτυρώσει ή σε θήκες σιλικόνης όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Καθαρίζουμε το rhubarb από τυχόν σκληρές ίνες το κόβουμε σε κομμάτια περίπου 2 εκατοστών και τοποθετούμε από δυο κομμάτια σε κάθε κεκάκι. Μοιράζουμε λίγα αμύγδαλα φιλέ από πάνω (προαιρετικό)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20-25 λεπτά ελέγχοντας να βγαίνει στεγνό ένα σουβλάκι.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν πριν ξεφορμάρουμε.
Ξεφορμάρουμε και συνοδεύουμε τον καφέ μας ή το τσάι μας ή και το πρωινό μας.