Επιστροφή

Cupcakes με Rhubarb

12 cupcakes

Συστατικά
  

  • 80 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 100 γρ αμύγδαλα τριμμένα
  • 100 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 150 γρ rhubarb
  • αμύγδαλα φιλέ

Διαδικασία
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με τα τριμμένα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανάδευσης βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε σταδιακά τα στερεά υλικά ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν και να πάρουμε ένα ομοιογενοποιημένο μείγμα.
  • Μοιράζουμε σε ταψάκι με θήκες για cupcakes που έχουμε βουτυρώσει ή σε θήκες σιλικόνης όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
  • Καθαρίζουμε το rhubarb από τυχόν σκληρές ίνες το κόβουμε σε κομμάτια περίπου 2 εκατοστών και τοποθετούμε από δυο κομμάτια σε κάθε κεκάκι. Μοιράζουμε λίγα αμύγδαλα φιλέ από πάνω (προαιρετικό)
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20-25 λεπτά ελέγχοντας να βγαίνει στεγνό ένα σουβλάκι.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν πριν ξεφορμάρουμε.
  • Ξεφορμάρουμε και συνοδεύουμε τον καφέ μας ή το τσάι μας ή και το πρωινό μας.