Στα πλαίσια προμηθειών για πειραματισμούς επιστέφτηκα αγαπημένο μανάβικο.
Άλλος ήταν ο στόχος αλλά όταν βρίσκεις κάτι που δύσκολα θα ξαναβρείς το αγοράζεις.
Παλιότερα πάλι από το ίδιο μανάβικο είχα προμηθευτεί rhubarb και είχα φτιάξει αυτό το κέικ και αυτή τη μαρμελάδα .
Τώρα με μια συνταγή που μου είχαν στείλει τα παιδιά μου, για κέικ, την προσάρμοσα σε αυτά τα κεκάκια, είναι μια καλή λύση για το απογευματινό μου τσάι, χυμό ή σοκολάτα.
Έχω φτιάξει και πάλι μια μαρμελάδα για την οποία θα μιλήσουμε μια άλλη μέρα.
Ξέρω ότι πολλοί δεν γνωρίζετε το rhubarb στα Ελληνικά ραβέντι, αν θέλετε να ρίξτε μια ματιά εδώ που έχω γράψει λίγα λόγια για αυτό.
Αν θέλετε να το ψάξετε στην Αθήνα θα σας βοηθήσει για την προμήθεια του ο Στέλιος από το Μποστάνι.
Cupcakes με Rhubarb
12 cupcakes
Συστατικά
- 80 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 γρ ζάχαρη
- 2 αυγά
- 100 γρ αμύγδαλα τριμμένα
- 100 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
- 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
- 150 γρ rhubarb
- αμύγδαλα φιλέ
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με τα τριμμένα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
- Σε ένα άλλο μπολ ανάδευσης βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε σταδιακά τα στερεά υλικά ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν και να πάρουμε ένα ομοιογενοποιημένο μείγμα.
- Μοιράζουμε σε ταψάκι με θήκες για cupcakes που έχουμε βουτυρώσει ή σε θήκες σιλικόνης όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
- Καθαρίζουμε το rhubarb από τυχόν σκληρές ίνες το κόβουμε σε κομμάτια περίπου 2 εκατοστών και τοποθετούμε από δυο κομμάτια σε κάθε κεκάκι. Μοιράζουμε λίγα αμύγδαλα φιλέ από πάνω (προαιρετικό)
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20-25 λεπτά ελέγχοντας να βγαίνει στεγνό ένα σουβλάκι.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν πριν ξεφορμάρουμε.
- Ξεφορμάρουμε και συνοδεύουμε τον καφέ μας ή το τσάι μας ή και το πρωινό μας.