Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε τα άλευρα, τη ζάχαρη το αλάτι και το βούτυρο. Με τα δάκτυλά μας τρίβουμε το μείγμα μέχρι να γίνει σχεδόν σαν άμμος. Προσθέτουμε το παγωμένο νερό και ζυμώνουμε ελαφρά δημιουργώντας μια ζύμη. την τυλίγουμε με σελοφάν και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Για τη γέμιση
Πλένουμε τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση αφαιρώντας και το κουκούτσι. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη το κορν φλάουρ το χυμό λεμονιού και μια τσιμπιά αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το ανθότυρο με τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Συναρμολόγηση και ψήσιμο
Πάνω σε ένα χαρτί ψησίματος ελαφρά λαδωμένο μεταφέρουμε τη ζύμη και με τη βοήθεια χοντρού πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο με διάμετρο 30 εκατοστά. Βοηθάει πολύ να βάλουμε στο άνοιγμα ένα σελοφάν μεταξύ ζύμης και πλάστη.
Απλώνουμε το μείγμα ανθότυρου στην επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας ένα κενό 3 εκατοστών στην περιφέρεια.
Μοιράζουμε πάνω από το μείγμα ανθότυρου το μείγμα κερασιών και διπλώνουμε προς τα μέσα το φύλλο που δεν καλύψαμε.
Αλείφουμε με το γάλα τη ζύμη που γυρίσαμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Μεταφέρουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς και αέρα, στο κάτω ράφι τους φούρνου, για 35 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο πριν μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Διακοσμούμε με αμύγδαλα φιλέ ή με ζάχαρη άχνη. Συνοδεύουμε αν θέλουμε με μια μπάλα παγωτού ή με σαντιγί.
Σημειώσεις
Σε μια άλλη εκδοχή θα την έφτιαχνα με φράουλες και για πιο Φθινοπωρινή με δαμάσκηνα.