Επιστροφή

Muffins με αχλάδια και σοκολάτα

Εξοπλισμός

  • Ταψάκι κατάλληλο για muffins

Συστατικά
  

  • 80 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 130 γρ ζάχαρη καστανή
  • 1 αυγό
  • 140 γρ αλεύρι δυνατό
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 10 γρ κακάο
  • 160 ml κεφίρ ή ξυνόγαλο
  • 1 αχλάδι fetel ή δύο μικρά διαφορετικά
  • 100 γρ κουβερτούρα
  • ζάχαρη άχνη προαιρετικό

Διαδικασία
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
    Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το κακάο. προσθέτομε το αλάτι και το κεφίρ. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Κόβουμε τα 3/4 της σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και την υπόλοιπη σε μεγαλύτερα.
    Καθαρίζουμε το αχλάδια και το κόβουμε σε μικρούς κύβους.
  • Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός ή και με ένα σύρμα κουζίνας για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά.
    Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρου κεφίρ και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
    Προσθέτουμε τα 3/4 της σοκολάτας και τα περισσότερα αχλάδια, ενσωματώνουμε καλά στο μείγμα.
  • Βάζουμε θήκες σιλικόνης ή χαρτάκια κατάλληλα για ψήσιμο στις θήκες του ταψιού και μοιράζουμε το μείγμα χωρίς να ξεχειλίσει.
    Μοιράζουμε από πάνω την υπόλοιπη σοκολάτα και τα κομμάτια αχλαδιού.
  • Ψήνουμε σε προθρμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25 λεπτά ελέγχοντας να βγαίνει μια λάμα ή ένα σουβλάκι στεγνό.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν ξεφορμάρουμε.
  • Μεταφέρουμε πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν περισσότερο. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σημειώσεις

Αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει καλά, διατηρούνται μαλακά μέχρι και τρεις ημέρες.