share

Muffins με αχλάδια και σοκολάτα

από
Muffins με αχλάδια και σοκολάτα

Τελειώνοντας τα πειράματα με τα κυδώνια και πριν αρχίσω άλλα είπα να φτιάξω κάποιο κέικ, η αλήθεια είναι ότι είχα πάρα πολύ καιρό να φτιάξω κέικ. Ποιος να φάει ολόκληρο κέικ;;

Γιαυτό η επιλογή αυτών των μικρών muffins ήταν η καλύτερη λύση, όχι πως και αυτά δεν ήταν πολλά για εμένα, ευτυχώς υπάρχουν πάντα γείτονες που χαίρονται όταν τους κερνάω. Με κέρασαν κεφίρ τους κέρασα κεκάκια.

Είναι τόσο εύκολο να γίνουν ακόμη και μικρά παιδιά μπορούν να δοκιμάσουν, αν υπάρχουν στο σπίτι σας ενθαρρύνετε τα!!

Muffins με αχλάδια και σοκολάτα

Εξοπλισμός

  • Ταψάκι κατάλληλο για muffins

Συστατικά
  

  • 80 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 130 γρ ζάχαρη καστανή
  • 1 αυγό
  • 140 γρ αλεύρι δυνατό
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 10 γρ κακάο
  • 160 ml κεφίρ ή ξυνόγαλο
  • 1 αχλάδι fetel ή δύο μικρά διαφορετικά
  • 100 γρ κουβερτούρα
  • ζάχαρη άχνη προαιρετικό

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
    Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το κακάο. προσθέτομε το αλάτι και το κεφίρ. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Κόβουμε τα 3/4 της σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και την υπόλοιπη σε μεγαλύτερα.
    Καθαρίζουμε το αχλάδια και το κόβουμε σε μικρούς κύβους.
  • Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός ή και με ένα σύρμα κουζίνας για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά.
    Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρου κεφίρ και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
    Προσθέτουμε τα 3/4 της σοκολάτας και τα περισσότερα αχλάδια, ενσωματώνουμε καλά στο μείγμα.
  • Βάζουμε θήκες σιλικόνης ή χαρτάκια κατάλληλα για ψήσιμο στις θήκες του ταψιού και μοιράζουμε το μείγμα χωρίς να ξεχειλίσει.
    Μοιράζουμε από πάνω την υπόλοιπη σοκολάτα και τα κομμάτια αχλαδιού.
  • Ψήνουμε σε προθρμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25 λεπτά ελέγχοντας να βγαίνει μια λάμα ή ένα σουβλάκι στεγνό.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν ξεφορμάρουμε.
  • Μεταφέρουμε πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν περισσότερο. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σημειώσεις

Αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει καλά, διατηρούνται μαλακά μέχρι και τρεις ημέρες. 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode