Επιστροφή

Muffins με βατόμουρα και μήλα με επικάλυψη τρήματος

12 muffins

Συστατικά
  

  • 225 γρ ζάχαρη
  • 250 γρ αλεύρι μαλακό
  • 25 γρ νιφάδες βρώμης
  • 30 γρ βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 120 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 2 μικρά μήλα ή ένα μεγάλο βάρος καθαρισμένου 200γρ
  • 170 γρ άγρια βατόμουρα

Οδηγίες
 

Για το τρίμμα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε 50 γρ από τη ζάχαρη μαζί με 50 γρ από το αλεύρι, τη βρώμη και το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και με τα ακροδάχτυλα μας ενώνουμε τα υλικά και φτιάχνουμε το τρήμα. Αφήνουμε στην άκρη να μας περιμένει.

Για το μείγμα των muffins

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός των φρούτων και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα 3/4 της ποσότητας των φρούτων και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε χάρτινες θήκες στο ταψί για muffins και μοιράζουμε το μείγμα. Μοιράζουμε τα υπόλοιπα φρούτα πάνω από το μείγμα
  • Μοιράζουμε το τρίμμα από πάνω
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25 λεπτά, ελέγχοντας με ένα σουβλάκι να βγαίνει καθαρό.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Σημειώσεις

Μπορούμε να βάλουμε βατόμουρα του εμπορίου ή κάποια άλλα berrys της επιλογής μας.