Muffins με βατόμουρα και μήλα με επικάλυψη τρήματος
12muffins
Συστατικά
225γρζάχαρη
250γραλεύρι μαλακό
25γρνιφάδες βρώμης
30γρβούτυρο
1κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1κουτ. γλυκού σόδα
1αυγό
1κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
120γργιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
2μικρά μήλα ή ένα μεγάλοβάρος καθαρισμένου 200γρ
170γράγρια βατόμουρα
Οδηγίες
Για το τρίμμα
Σε ένα μπολ βάζουμε 50 γρ από τη ζάχαρη μαζί με 50 γρ από το αλεύρι, τη βρώμη και το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και με τα ακροδάχτυλα μας ενώνουμε τα υλικά και φτιάχνουμε το τρήμα. Αφήνουμε στην άκρη να μας περιμένει.
Για το μείγμα των muffins
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός των φρούτων και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τα 3/4 της ποσότητας των φρούτων και ανακατεύουμε.
Βάζουμε χάρτινες θήκες στο ταψί για muffins και μοιράζουμε το μείγμα.
Μοιράζουμε τα υπόλοιπα φρούτα πάνω από το μείγμα
Μοιράζουμε το τρίμμα από πάνω
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25 λεπτά, ελέγχοντας με ένα σουβλάκι να βγαίνει καθαρό.
Βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
Σημειώσεις
Μπορούμε να βάλουμε βατόμουρα του εμπορίου ή κάποια άλλα berrys της επιλογής μας.