share

Muffins με βατόμουρα – μήλα και επικάλυψη τρίμματος

από
Muffins  με βατόμουρα - μήλα και επικάλυψη τρήματος

Μιας και είχα πολλά βατόμουρα είπα να παίξω φτιάχνοντας γλυκάκι.

Υπήρχαν πολλές προτάσεις αλλά κατόπιν δημοκρατικών διαδικασιών επιλέχτηκαν αυτά τα muffins. Έχω κι ένα βιβλίο με 200 προτάσεις που να να τα φτιάξω όλα!!!

Τα συγκεκριμένα είναι μέσα ζουμερά αλλά όχι λασπωμένα,τρώγονται δε ευχάριστα και τις επόμενες μέρες.

Είναι πολύ εύκολο να φτιαχτούν και μπορείτε μαζί με τα παιδιά σας να τα φτιάχνετε ώστε  να έχουν τη χαρά της δημιουργίας. Επιπλέον είναι ένα καλό σνακ για το σχολείο ή για το απογευματινό τους.

Muffins με βατόμουρα και μήλα με επικάλυψη τρήματος

12 muffins

Συστατικά
  

  • 225 γρ ζάχαρη
  • 250 γρ αλεύρι μαλακό
  • 25 γρ νιφάδες βρώμης
  • 30 γρ βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 120 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 2 μικρά μήλα ή ένα μεγάλο βάρος καθαρισμένου 200γρ
  • 170 γρ άγρια βατόμουρα

Οδηγίες
 

Για το τρίμμα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε 50 γρ από τη ζάχαρη μαζί με 50 γρ από το αλεύρι, τη βρώμη και το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και με τα ακροδάχτυλα μας ενώνουμε τα υλικά και φτιάχνουμε το τρήμα. Αφήνουμε στην άκρη να μας περιμένει.

Για το μείγμα των muffins

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός των φρούτων και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα 3/4 της ποσότητας των φρούτων και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε χάρτινες θήκες στο ταψί για muffins και μοιράζουμε το μείγμα. Μοιράζουμε τα υπόλοιπα φρούτα πάνω από το μείγμα
  • Μοιράζουμε το τρίμμα από πάνω
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25 λεπτά, ελέγχοντας με ένα σουβλάκι να βγαίνει καθαρό.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Σημειώσεις

Μπορούμε να βάλουμε βατόμουρα του εμπορίου ή κάποια άλλα berrys της επιλογής μας.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • peps@pepi's kitchen
    • 9 Σεπτεμβρίου 2016
    Απάντηση

    Τέλεια και ζουμερά!!

    • evi@thehealthycook
    • 9 Σεπτεμβρίου 2016
    Απάντηση

    μμμμ! πολύ ωραία φαίνονται!!
    αχ αυτά τα βατόμουρα!

    • Marion
    • 11 Σεπτεμβρίου 2016
    Απάντηση

    Τι ωραία τα βατόμουρα!!
    Και τι χρώμα…Ωραία φρουτένια μάφινς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode