Επιστροφή

Muffins με μήλο και αχλάδι

9 κομμάτια

Συστατικά
  

  • 50 γρ βούτυρο μαλακό
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 25 γρ σταφίδες
  • 50 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 1 μικρό μήλο
  • 1 μικρό αχλάδι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα

Οδηγίες
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και αέρα. Καθαρίζουμε το μήλο και το αχλάδι και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ετοιμάζουμε το ταψί για τα muffins τοποθετώντας χάρτινες θήκες. Εγώ έχω σιλικόνης βολεύουν περισσότερο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με το σύρμα κουζίνας για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη.
  • Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τις σταφίδες και το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Προσθέτουμε τα φρούτα ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε στις θήκες.
  • Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα πριν ξεφορμάρουμε (αν έχουμε χρησιμοποιήσει θήκες σιλικόνης).
  • Συνοδεύουμε το τσάι μας, την πορτοκαλάδα μας τον καφέ μας.

Σημειώσεις

Μπορείτε να βάλετε μόνο μήλο ή μόνο αχλάδι αυξάνοντας τις ποσότητες.