Αν και δεν είναι καιρός για συνταγές, για πάρα πολλούς λόγους πέραν των δύσκολων συνθηκών λόγω της επιδημίας.
Μένοντας στο σπίτι όταν οι συνθήκες μου το επιτρέπουν ασχολούμαι με πολλά κι διάφορα., μεταξύ αυτών και η μαγειρική.
Κύριο μέλημα η φροντίδα των αγαπημένων μου αλλά και του εαυτού μου γιατί πρέπει να αντέξω.
Έτσι σήμερα μετά από μια καλή μεσημεριάτικη ξεκούραση ( μην την παραλείπετε την ξεκούραση είναι απαραίτητη για την υγεία μας) σκέφτηκα ότι ένα μικρό γλυκάκι θα ήταν χρήσιμο να συνοδεύσουμε το τσάι μας αλλά και τους χυμούς μας.
Τις τελευταίες τρεις μέρες έχω στύψει πάνω από 5 κιλά πορτοκάλια, εσείς;;;
Εύκολα λοιπόν μηλομαφινάκια με υλικά που σίγουρα έχουμε στο σπίτι.
Muffins με μήλο και αχλάδι
9 κομμάτια
Συστατικά
- 50 γρ βούτυρο μαλακό
- 50 γρ ζάχαρη
- 1 αυγό
- 25 γρ σταφίδες
- 50 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
- 1 μικρό μήλο
- 1 μικρό αχλάδι
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και αέρα. Καθαρίζουμε το μήλο και το αχλάδι και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ετοιμάζουμε το ταψί για τα muffins τοποθετώντας χάρτινες θήκες. Εγώ έχω σιλικόνης βολεύουν περισσότερο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με το σύρμα κουζίνας για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη.
- Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τις σταφίδες και το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Προσθέτουμε τα φρούτα ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε στις θήκες.
- Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα πριν ξεφορμάρουμε (αν έχουμε χρησιμοποιήσει θήκες σιλικόνης).
- Συνοδεύουμε το τσάι μας, την πορτοκαλάδα μας τον καφέ μας.
Σημειώσεις
Μπορείτε να βάλετε μόνο μήλο ή μόνο αχλάδι αυξάνοντας τις ποσότητες.