Επιστροφή

Muffins με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα

12 muffins

Συστατικά
  

  • 130 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ φυστικοβούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 125 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. σούπας γάλα
  • 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα φραγκοστάφυλλο

Οδηγίες
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα. Βάζουμε θήκες χάρτινες ή σιλικόνης σε μια φόρμα για muffins.
  • Σε μπολ ανάδευσης βάζουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και το φυστικοβούτυρο. Με μίξερ χειρός ή και σύρμα κουζίνας χτυπάμε να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα.
  • Με ένα μικρό κουτάλι μεταφέρουμε σε κάθε θήκη μια κουταλιά από το μείγμα.
  • Προσθέτουμε από πάνω ένα κουτ. γλυκού μαρμελάδα και στη συνέχεια καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε 10 λεπτά πάνω σε σχάρα να κρυώσουν πριν ξεφορμάρουμε.
  • Ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε σε δίσκο για muffins ή πιατέλα.

Σημειώσεις

Η μαρμελάδα μπορεί να είναι μια της επιλογής μας, εγώ κάνω εκκαθαρίσεις και έβαλα αυτή του φραγκοστάφυλου.
Αν δεν έχετε φόρμα για muffins  χρησιμοποιείστε μια μικρή φόρμα για κέικ, βουτυρωμένη,  βάλτε το μισό μείγμα, προσθέστε από πάνω με τη μαρμελάδα και καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα. Ίσως χρειαστεί περισσότερη ώρα ψησίματος, ελέγξτε με μια λάμα μαχαιριού να βγαίνει στεγνή.
Το φυστικοβούτυρο είναι χορηγία της εταιρείας Χαιτόγλου και ευχαριστώ που μου δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσω και να πειραματιστώ.