Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα.
Βάζουμε θήκες χάρτινες ή σιλικόνης σε μια φόρμα για muffins.
Σε μπολ ανάδευσης βάζουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και το φυστικοβούτυρο. Με μίξερ χειρός ή και σύρμα κουζίνας χτυπάμε να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας.
Προσθέτουμε τη βανίλια το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα.
Με ένα μικρό κουτάλι μεταφέρουμε σε κάθε θήκη μια κουταλιά από το μείγμα.
Προσθέτουμε από πάνω ένα κουτ. γλυκού μαρμελάδα και στη συνέχεια καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε 10 λεπτά πάνω σε σχάρα να κρυώσουν πριν ξεφορμάρουμε.
Ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε σε δίσκο για muffins ή πιατέλα.