Muffins με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα

από
Muffins με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα

Πάμε στα γρήγορα για ένα εύκολο συνοδευτικό για τον καφέ το τσάι ή το δεκατιανό του παιδιού στο σχολείο.

Με μικρή προετοιμασία και εύκολο να το φτιάξει και ένα παιδί με μικρή βοήθεια από κάποιον μεγάλο.

Ίσως χρειαστεί να φτιάξετε διπλή δόση γιατί τρώγονται δύο δύο!!

 

 

 

Muffins με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα

12 muffins

Συστατικά
  

  • 130 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ φυστικοβούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 125 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. σούπας γάλα
  • 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα φραγκοστάφυλλο

Οδηγίες
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα. Βάζουμε θήκες χάρτινες ή σιλικόνης σε μια φόρμα για muffins.
  • Σε μπολ ανάδευσης βάζουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και το φυστικοβούτυρο. Με μίξερ χειρός ή και σύρμα κουζίνας χτυπάμε να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα.
  • Με ένα μικρό κουτάλι μεταφέρουμε σε κάθε θήκη μια κουταλιά από το μείγμα.
  • Προσθέτουμε από πάνω ένα κουτ. γλυκού μαρμελάδα και στη συνέχεια καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε 10 λεπτά πάνω σε σχάρα να κρυώσουν πριν ξεφορμάρουμε.
  • Ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε σε δίσκο για muffins ή πιατέλα.

Σημειώσεις

Η μαρμελάδα μπορεί να είναι μια της επιλογής μας, εγώ κάνω εκκαθαρίσεις και έβαλα αυτή του φραγκοστάφυλου.
Αν δεν έχετε φόρμα για muffins  χρησιμοποιείστε μια μικρή φόρμα για κέικ, βουτυρωμένη,  βάλτε το μισό μείγμα, προσθέστε από πάνω με τη μαρμελάδα και καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα. Ίσως χρειαστεί περισσότερη ώρα ψησίματος, ελέγξτε με μια λάμα μαχαιριού να βγαίνει στεγνή.
Το φυστικοβούτυρο είναι χορηγία της εταιρείας Χαιτόγλου και ευχαριστώ που μου δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσω και να πειραματιστώ.
 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode