Επιστροφή

Popovers με λουκάνικα και ντοματίνια

12 κομμάτια

Εξοπλισμός

  • ταψάκι για mufins ή ατομικές μικρές φόρμες

Συστατικά
  

  • 24 λουκάνικα μικρά
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 150 γρ αλεύρι μαλακό
  • 150 ml γάλα
  • 3 αυγά
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα προαιρετικό
  • θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 12 μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση

Διαδικασία
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
  • Σε ταψάκι μια mufin τοποθετούμε θήκες σιλικόνης αν έχουμε ή αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε σε κάθε θήκη δυο μικρά λουκάνικα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 200 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 12 περίπου λεπτά γυρίζοντας μια φορά τα λουκάνικα.
  • Στο διάστημα αυτό χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τη μουστάρδα αν την επιλέξουμε και το προσθέτουμε στο αλεύρι μαζί με λίγο θυμάρι και μια τσιμπιά αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να πάρουμε έναν αραιό χυλό.
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και όπως είναι ζεστό μοιράζουμε το χυλό στις θήκες. Προσθέτουμε από δυο κομμάτια από τα ντοματίνια και με προσοχή μεταφέρουμε αμέσως στο φούρνο.
  • Ψήνουμε για 12 λεπτά μέχρι να έχουν φουσκώσει και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
    Βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε σε πιάτο ή σε μια επιφάνεια κοπής.

Σημειώσεις

Τα έχω φτιάξει δυο φορές  τις τελευταίες μέρες, την πρώτη φορά ήταν στο τραπέζι της παραμονής πρωτοχρονιάς με άλλα μεζεδάκια.
Χτες έφτιαξα μόνο τέσσερα προσαρμόζοντας τα υλικά προκειμένου να αποτελέσουν ένα ελαφρύ δείπνο μαζί με ένα ποτήρι κρασί. 
Και τις δυο φορές η φωτογράφιση ήταν νυχτερινή οπότε....