share

Popovers με λουκάνικα και ντοματίνια.

από
Popovers με λουκάνικα και ντοματίνια.

Τα  popovers ένα είδος μάφιν, που μοιάζει με πουτίγκα και η διόγκωση του γίνεται με τη βοήθεια των αυγών και μόνο.

Μπορεί να είναι γλυκά όπως αυτά που έχω φτιάξει παλιότερα ή αρμυρά σαν τα σημερινά.

Τα γλυκά συνήθως συνοδεύουν τα πρωινά μας ή ένα απογευματινό τσάι ενώ τα αρμυρά μπορούν να αποτελέσουν συνοδευτικά σε ένα μπουφέ ή ένα πάρτι ή να συνοδεύσουμε ένα ποτήρι κρασί όπως έκανα εγώ.

Ο ίδιος χυλός μπορεί να μπει στις θήκες από το ταψάκι αφού πρώτα έχει λαδωθεί και έχει μπει σε καυτό φούρνο για 5 λεπτά χωρίς άλλες προσθήκες και να έχουμε ψωμάκια τύπου Αγγλικής πουτίγκας για συνοδευτικό σε γεύματα.

Είναι πολύ εύκολη συνταγή μπορεί να την υλοποιήσει κι ένα μικρό παιδί (με την επιτήρηση σας για το ψήσιμο).

Popovers με λουκάνικα και ντοματίνια

12 κομμάτια

Εξοπλισμός

  • ταψάκι για mufins ή ατομικές μικρές φόρμες

Συστατικά
  

  • 24 λουκάνικα μικρά
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 150 γρ αλεύρι μαλακό
  • 150 ml γάλα
  • 3 αυγά
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα προαιρετικό
  • θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 12 μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
  • Σε ταψάκι μια mufin τοποθετούμε θήκες σιλικόνης αν έχουμε ή αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε σε κάθε θήκη δυο μικρά λουκάνικα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 200 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 12 περίπου λεπτά γυρίζοντας μια φορά τα λουκάνικα.
  • Στο διάστημα αυτό χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τη μουστάρδα αν την επιλέξουμε και το προσθέτουμε στο αλεύρι μαζί με λίγο θυμάρι και μια τσιμπιά αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να πάρουμε έναν αραιό χυλό.
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και όπως είναι ζεστό μοιράζουμε το χυλό στις θήκες. Προσθέτουμε από δυο κομμάτια από τα ντοματίνια και με προσοχή μεταφέρουμε αμέσως στο φούρνο.
  • Ψήνουμε για 12 λεπτά μέχρι να έχουν φουσκώσει και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
    Βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε σε πιάτο ή σε μια επιφάνεια κοπής.

Σημειώσεις

Τα έχω φτιάξει δυο φορές  τις τελευταίες μέρες, την πρώτη φορά ήταν στο τραπέζι της παραμονής πρωτοχρονιάς με άλλα μεζεδάκια.
Χτες έφτιαξα μόνο τέσσερα προσαρμόζοντας τα υλικά προκειμένου να αποτελέσουν ένα ελαφρύ δείπνο μαζί με ένα ποτήρι κρασί. 
Και τις δυο φορές η φωτογράφιση ήταν νυχτερινή οπότε….
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode