Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. καθαρίζουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε τα ντοματάκια
Στραγγίζουμε το jackfruit.
Σε ένα τηγάνι ή κάποια μικρή γάστρα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά την paste chipotle και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά σε χαμηλή ένταση.
Προσθέτουμε το jackfruit και το σκορπάμε με μια κουτάλα σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τη BBQ sauce ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά. Καλό είναι να σκεπάσουμε το σκεύος μας σε αυτή τη φάση με ένα καπάκι.
Προσθέτουμε τις κομμένες πιπεριές και συνεχίζουμε πάντα σε χαμηλή ένταση το μαγείρεμα για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια μελωμένη σάλτσα.
Εμείς το συνοδεύσαμε με guacamole ψητό κουνουπίδι και naan bread.
Μπορείτε να γεμίσετε τορτίγιες ή να το βάλετε σε burger ή να το συνοδεύσετε με μια πράσινη σαλάτα.