share

Pulled jackfruit

από
Pulled jackfruit

Μιας και βρίσκομαι στην Αγγλία θα δοκιμάσω γεύσεις πρωτόγνωρες, πιάτα που τα παιδιά μου συνηθίζουν και εγώ έβλεπα στις φωτογραφίες που μου έστελναν.

Πριν αποφασίσω να καταγράψω αυτή τη συνταγή έκανα μια έρευνα αν το το jackfruit μπορεί να το βρεί κάποιος στην Ελλάδα και ναι υπάρχει σε κονσέρβα στα καταστήματα με βιολογικά ή Ασιατικά προϊόντα ακριβώς το ίδιο που χρησιμοποιήσαμε κι εδώ.

Πρώτα να σας πω δυο λόγια για το τι είναι το jackfruit.

φωτογραφία από τον ιστό

Είναι ένα φρούτο που πιστεύεται ότι προέρχεται από την Ινδία και τώρα και άλλες τροπικές χώρες. Οι καρποί είναι εξαιρετικά μεγάλοι αποτελούμενοι από πολυάριθμους βολβούς από σάρκα και σπόρους.  Η σάρκα τους είναι μάλλον γλυκιά με μια γεύση περίπου ανανά ή μάνγκο και μπανάνας. Ωστόσο κατά το μαγείρεμα του με μπαχαρικά θα πάρουμε μια άλλη γεύση που δεν θα μας θυμίζει φρούτο.

Το βάρος τους μπορεί να κυμαίνεται από 4 έως 40 κιλά και συνήθως στις Ασιατικές αγορές μπορεί κάποιος να τα βρει ολόκληρα.

Το βρίσκουμε κυρίως επεξεργασμένο σε κονσέρβες έτοιμο για χρήση.

Είναι αγαπητό σε όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή ή αποφεύγουν τη γλουτένη.

Η δική μου εμπειρία: δεν μου θύμισε φρούτο και ο συνδυασμός με τα μπαχαρικά και τη σάλτσα BBQ  ήταν μια ευχάριστη έκπληξη γεύσεων!!

Αν θέλετε κι εσείς να το εντάξετε στη διατροφή ή να δοκιμάστε άλλες γεύσεις αναζητήστε το!

Σίγουρα θα βρείτε και άλλες προτάσεις μαγειρικής στο δίκτυο.

Τη συνταγή την οφείλω στην αγαπημένη μου Ania.

Pulled jackfruit

Συστατικά
  

  • 1 κονσέρβα jackfruit
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού καπνιστή paste chipotle
  • 1 κουτ. γλυκού chili olive oil ή λίγο μπούκοβο
  • κίμινο πάπρικα κουρκουμά κανέλα
  • 4 κουτ. σούπας BBQ sauce
  • 1 συσκευασία ντοματάκια (κονκασέ) ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. καθαρίζουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε τα ντοματάκια Στραγγίζουμε το jackfruit.
  • Σε ένα τηγάνι ή κάποια μικρή γάστρα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά την paste chipotle και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά σε χαμηλή ένταση.
  • Προσθέτουμε το  jackfruit και το σκορπάμε με μια κουτάλα σε μικρά κομμάτια.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τη BBQ sauce ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά. Καλό είναι να σκεπάσουμε το σκεύος μας σε αυτή τη φάση με ένα καπάκι.
  • Προσθέτουμε τις κομμένες πιπεριές και συνεχίζουμε πάντα σε χαμηλή ένταση το μαγείρεμα για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια μελωμένη σάλτσα.
  • Εμείς το συνοδεύσαμε με guacamole ψητό κουνουπίδι και naan bread.
  • Μπορείτε να γεμίσετε τορτίγιες ή να το βάλετε σε burger ή να το συνοδεύσετε με μια πράσινη σαλάτα.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode