Σε μπολ ανάδευσης βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Το μπέικιν προστίθεται για να βοηθήσει να φουσκώσουν λόγω του ότι το μείγμα περιέχει το τυρί. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους και τρίβουμε με τα δάκτυλά μας να πάρουμε ένα ψιχουλιαστο μείγμα. Προσθέτουμε τη γραβιέρα (κρατάμε λίγη ποσότητα για την επιφάνεια),το σαλάμι, το σκόρδο, το μάραθο, το μαραθόσπορο, αλάτι και πιπέρι και τα 3/4 της πάπρικας. Ενσωματώνουμε στο μείγμα και προσθέτουμε το κεφίρ και τα αυγά. Ζυμώνουμε ελαφρά και απλώνουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας αλευρωμένη σε πάχος περίπου 2.5 εκατοστά.
Κόβουμε σε κομμάτια είτε με κουπ πατ (7 εκατ διαμέτρου) είτε σε τετράγωνα κομμάτια
Τοποθετούμε τα κομμάτια σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος να έχουν μια μικρή απόσταση μεταξύ τους. Πασπαλίζουμε στην επιφάνια την υπόλοιπη πάπρικα και την υπόλοιπη γραβιέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα, στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Μπορούμε να τα καταναλώσουμε ζεστά ή και κρύα. Διατηρούνται μέσα σε καλά κλεισμένο μπολ για 2-3 ημέρες.