share

Scones με άγριο σκόρδο

από
Scones με άγριο σκόρδο

Το Πάσχα πέρασε να είμαστε καλά να χαιρόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να μαγειρεύουμε νοστιμιές και πάμε για άλλα τώρα.

Πριν το Πάσχα ακριβώς δε θυμάμαι πήγα μια βόλτα στην εξοχή και στις συνήθεις εξερευνήσεις βρήκα λίγο άγριο σκόρδο.

Στο σπίτι άρχισαν οι αναζητήσεις τι θα μπορούσα να φτιάξω με αυτή τη μικρή ποσότητα.

Πέρσι είχα ασχοληθεί λίγο πιο πολύ με το θέμα (ήταν και περισσότερη η διαθέσιμη ποσότητα) δείτε εδώ τι είχα κάνει.

Βρήκα φέτος μια συνταγή από το site της αγαπημένης μου Λονδρέζικης αγοράς Borough market, μα τα υλικά που πρότεινε δεν τα είχα και δεν υπήρχε και πρόθεση να τα ψάξω. Έτσι όπως κάνω πάντα αυτοσχεδίασα με ότι υπήρχε στο σπίτι και δεν το μετάνιωσα το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο.

Για τα scones, αυτά τα μικρά συνοδευτικά ψωμάκια, έχω γράψει και παλιότερα μπορείτε να δείτε εδώ τι είναι ακριβώς και άλλες συνταγές.

Θα σας δώσω τα υλικά που χρησιμοποίησα και στο τέλος θα γράψω τα προτεινόμενα.

Scones με άγριο σκόρδο

Συστατικά
  

  • 350 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ βούτυρο σε κύβους
  • 150 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 8 ροδέλες πικάντικο σαλάμι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ άγριο σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουτ. σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
  • 2 κουτ. σουπας καπνιστή πάπρικα
  • 150 ml κεφίρ
  • 2 αυγά
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Σε μπολ ανάδευσης βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Το μπέικιν προστίθεται για να βοηθήσει να φουσκώσουν λόγω του ότι το μείγμα περιέχει το τυρί.
    Προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους και τρίβουμε με τα δάκτυλά μας να πάρουμε ένα ψιχουλιαστο μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη γραβιέρα (κρατάμε λίγη ποσότητα για την επιφάνεια),το σαλάμι, το σκόρδο, το μάραθο, το μαραθόσπορο, αλάτι και πιπέρι και τα 3/4 της πάπρικας. Ενσωματώνουμε στο μείγμα και προσθέτουμε το κεφίρ και τα αυγά. Ζυμώνουμε ελαφρά και απλώνουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας αλευρωμένη σε πάχος περίπου 2.5 εκατοστά.
  • Κόβουμε σε κομμάτια είτε με κουπ πατ (7 εκατ διαμέτρου) είτε σε τετράγωνα κομμάτια
  • Τοποθετούμε τα κομμάτια σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος να έχουν μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
    Πασπαλίζουμε στην επιφάνια την υπόλοιπη πάπρικα και την υπόλοιπη γραβιέρα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα, στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 25 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
  • Μπορούμε να τα καταναλώσουμε ζεστά ή και κρύα. Διατηρούνται μέσα σε καλά κλεισμένο μπολ για 2-3 ημέρες.

Σημειώσεις

Η πρόταση που διάβασα είχε τυρί τσένταρ, μπέικον αντί για σαλάμι γάλα αντί κεφίρ και περισσότερο άγριο σκόρδο. 
Αν δεν είχα το άγριο  σκόρδο θα τα έφτιαχνα και πάλι με φρέσκα σκόρδα, αυτά που είναι σαν τα κρεμμυδάκια, χρησιμοποιώντας το λευκό μέρος και λίγο από το πράσινο. 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode