Ετοιμάζουμε τα μυριστικά, τα πλένουμε καλά και αφού τα στεγνώσουμε με μια καθαρή πετσέτα τα ψιλοκόβουμε. Από τον άνηθο κρατάμε μόνο τα τρυφερά φύλλα απορρίπτοντας τα κοτσάνια.
Σε μπολ ανάδευσης βάζουμε τα άλευρα, προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους και το ενσωματώνουμε στα άλευρα με τα δάκτυλά μας.Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, τη σόδα και τα μυριστικά, ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το ξυνόγαλα και το γάλα. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και μεταφέρουμε σε επιφάνεια εργασίας αλευρωμένη. Ζυμώνουμε ελαφρά για ένα λεπτό, η ζύμη θα είναι αρκετά μαλακή. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ζύμης δημιουργούμε ένα καρβέλι ανάλογο του μεγέθους του κάδου.
Στρώνουμε στον κάδο χαρτί ψησίματος και μεταφέρουμε στον κάδο το καρβέλι. Κάνουμε ένα σταυρό με κοφτερό μαχαίρι ( μην κοιτάτε που εγώ το ξέχασα χαχαχα) Στη δεύτερη δοκιμή χαράχτηκε η επιφάνεια χωρίς να διαφοροποιήσει ιδιαίτερα το αποτέλεσμα. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα (για την αποφυγή υγρασίας) και τοποθετούμε το καπάκι. Ψήνουμε στην μεγαλύτερη ένταση του slow cooker ( σε αυτό που είχα στη διάθεσή μου ήταν το 2) για δύο ώρες, ίσως χρειαστεί ακόμη 10-15 λεπτά. ** Ελέγχουμε αν είναι ψημένο, θα έχει κάνει κρούστα στο κάτω μέρος και στα πλάγια, το επάνω μέρος θα είναι σχετικά μαλακό αλλά θα γίνει πιο σκληρό όταν κρυώσει.
Βγάζουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει περίπου 20 λεπτά και μετά το κόβουμε. Θα έχουμε ένα ψωμί με τραγανή κόρα και αρκετά μαλακό στο εσωτερικό. Διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση για 3-4 μέρες.