Ξεκινάμε καθαρίζοντας την κολοκύθα από τα σπόρια και τη φλούδα. Την τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη και την βάζουμε σε μεγάλο σουρωτήρι προσθέτοντας 1 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι. Ανακατεύουμε, τοποθετούμε το σουρωτήρι πάνω σε ένα μπολ και αφήνουμε να σταθεί και να βγάλει τα υγρά της για 2 ώρες. Μπορούμε να προσθέσουμε ένα βάρος από πάνω για καλύτερο στράγγισμα των υγρών. Στο διάστημα αυτό πλένουμε τα μυριστικά και τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα φύλλα. Σε λεκάνη τοποθετούμε το αλεύρι ανοίγουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε το αλάτι το ξίδι το λάδι και το νερό σταδιακά. Ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά καλά.Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη αλλά όχι πολύ μαλακιά ζύμη. Εναλλακτικά το ζύμωμα μπορεί να γίνει σε κάδο του μίξερ με το εξάρτημα του γάτζου. Προσοχή: δεν πρέπει να το ζυμώσουμε πολύ ώρα και η προσθήκη του νερού θα πρέπει να γίνει σταδιακά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε οκτώ μπαλάκια (τα δύο λίγο πιο μεγάλα για να μπουν στο κάτω μέρος της πίτας) και τα αφήνουμε σε σκεπασμένη με πετσέτα λεκάνη, να ξεκουραστούν για μισή ώρα.
Όσο η ζύμη ξεκουράζεται ετοιμάζουμε το μείγμα της γέμισης.Στύβουμε καλά με τα χέρια μας την κολοκύθα και την βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα μυριστικά, το τυρί τριμμένο σε μέτρια κομμάτια, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και 75 ml από το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Και είμαστε έτοιμοι να στήσουμε την πίτα.
Ανοίγουμε φύλλα με τη βοήθεια νισιστέ μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες και βίντεο στο link που υπάρχει στις σημειώσεις. *
Αλείφουμε με τη βοήθεια πινέλου ένα ταψί με διάμετρο 32 εκατοστά .Στρώνουμε το πρώτο φύλλο έτσι που να εξέχει λίγο έξω από το ταψί. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και στρώνουμε άλλα δύο αλείφοντας πάντα με ελαιόλαδο, το τρίτο μόνο μέσα το ταψί. Μοιράζουμε το ένα τρίτο της γέμισης να πάει παντού στο ταψί. Κοσκινίζουμε από πάνω λίγο σιμιγδάλι.
Συνεχίζουμε με το επόμενο φύλλο ελαιόλαδο - γέμιση - σιμιγδάλι και πάλι φύλλο- ελαιόλαδο - γέμιση - σιμιγδάλι.
Ανοίγουμε τα υπόλοιπα τρία φύλλα και τα στρώνουμε με την ίδια διαδικασία πάνω από τη γέμιση.
Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξείχαν του ταψιού δημιουργώντας κόθρο. Χαράζουμε ελαφρά την πίτα χωρίς να φτάσουμε στο κάτω μέρος.Ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αντιστάσεις στο πρώτο ράφι του φούρνου για 1 ώρα ελέγχοντας να έχει ψηθεί από κάτω αλλά και η γέμιση. Ίσως χρειαστεί 10 λεπτά επιπλέον ανάλογα και με το φούρνο μας.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν την κόψουμε. Καλό είναι να τη βγάλουμε από το ταψί πάνω σε σχάρα γιατί όσο μένει στο ταψί μαλακώνει το κάτω μέρος της και χάνει την τραγανότητα. Τρώγεται ευχάριστα ζεστή αλλά και κρύα.