Επιστροφή

Κοτόπουλο κάρυ

4 άτομα

Συστατικά
  

  • 2-3 κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μικρά φιλέτα κοτόπουλου
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 250 γρ μικρά καλαμποκάκια
  • 3-4 κουτ. σούπας πάστα κόκκινου κάρυ
  • 2 κουτ. σούπας κάσιους
  • 400 γρ ψιλοκομμένες ντομάτες ή μια συσκευασία
  • 400 ml γάλα καρύδας

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά: καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους.
  • Πλένουμε τα μικρά καλαμποκάκια και τα κόβουμε στη μέση.
  • Σε γουόκ ή μεγάλο τηγάνι ή και σε απλωτή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-7 λεπτά. Το αφαιρούμε σε ένα πιάτο με τη βοήθεια τρυπητής κουτάλας.
  • Στο ίδιο σκεύος συνεχίζουμε σοτάροντας το κρεμμύδι, τα καλαμποκάκια και τα κάσιους.
  • Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο σκεύος και προσθέτουμε την πάστα κάρυ ανακατεύοντας να πάει σε όλα τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και το γάλα καρύδας, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια ένταση μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
  • Σερβίρουμε με ένα ρύζι μπασμάτι ατμού ή ένα πιλάφι. Στο δικό μας τραπέζι υπήρχαν και αυτά τα υπέροχα ψωμιά naan bread.

Σημειώσεις

Πάστα κάρυ και γάλα καρύδας θα βρείτε σίγουρα σε καταστήματα με Ασιατικά προϊόντα.
Επιλέξτε την πάστα με τη μέτρια ένταση ( η ποσότητα στη συνταγή αφορά αυτή την διαβάθμιση) και αν σας αρέσουν το πολύ πικάντικα αυξήστε την ποσότητα, σύμφωνα και με την αναγραφόμενη πρόταση στην ετικέτα της συσκευασίας. Υπάρχει και πράσινη πάστα κάρυ επιλέξτε όποια εσείς προτιμάτε.
Το γάλα καρύδας είναι σε συσκευασία κονσέρβας και δεν έχει σχέση με το ρόφημα γάλα καρύδας που βρίσκουμε στα ΣΜ.
Αντί των μικρών καλαμποκιών που δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να σας πω που θα τα βρείτε, μπορούμε να βάλουμε φρέσκα καλαμπόκια από τα οποία θα αφαιρέσουμε σε λωρίδες το εξωτερικό τους τμήμα.
Μπορούν να προστεθούν και άλλα λαχανικά όπως πιπεριές ή ρεβίθια ή κολοκύθα ή μελιτζάνα ανάλογα με την εποχή.
Για το ρύζι ατμού μπορείτε να δείτε εδώ.
Για να φτιάξετε τα δικά σας naan bread  μπορείτε να δείτε εδώ.