Εδώ που βρίσκομαι αυτό τον καιρό, πέραν του ότι δοκιμάζω πιάτα από τη Διεθνή κουζίνα άρχισα να μαγειρεύω κι εγώ κάποια, με την καθοδήγηση της κόρης, μιας και η ίδια έχει εξοικειωθεί αρκετά με αυτά τα πιάτα αλλά και τα υλικά.
Βέβαια εδώ έχεις την άνεση της εύκολης προμήθειας όλων των απαραίτητων υλικών, θα προσπαθήσω στο τέλος της συνταγής να σας δώσω πληροφορίες για το που θα μπορέσετε να βρείτε κάποια από αυτά που απαιτεί η συνταγή ή με τι θα μπορούσατε να τα αντικαταστήσετε.
Όταν μιλάμε για πιάτο κάρυ εννοούμε ένα δημοφιλές πιάτο με καταγωγή την Ινδία ή την Ταϊλάνδη, με βάση το κοτόπουλο, το κρέας, ή γαρίδες με προσθήκη λαχανικών και τελική προσθήκη πάστα κάρυ και γάλα καρύδας.
Το ίδιο πιάτο μπορεί να παρασκευαστεί χωρίς την προσθήκη κρέατος , μόνο με λαχανικά ανάλογα τις προτιμήσεις του καθενός. Θα το συναντήσουμε σε πολλές άλλες παραλλαγές.
Μπορεί να είναι σε μορφή πηχτής σούπας και συνοδεύεται συνήθως με ένα ρύζι ατμού.
Κοτόπουλο κάρυ
Συστατικά
- 2-3 κουτ σούπας ελαιόλαδο
- 4 μικρά φιλέτα κοτόπουλου
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 250 γρ μικρά καλαμποκάκια
- 3-4 κουτ. σούπας πάστα κόκκινου κάρυ
- 2 κουτ. σούπας κάσιους
- 400 γρ ψιλοκομμένες ντομάτες ή μια συσκευασία
- 400 ml γάλα καρύδας
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά: καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους.
- Πλένουμε τα μικρά καλαμποκάκια και τα κόβουμε στη μέση.
- Σε γουόκ ή μεγάλο τηγάνι ή και σε απλωτή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-7 λεπτά. Το αφαιρούμε σε ένα πιάτο με τη βοήθεια τρυπητής κουτάλας.
- Στο ίδιο σκεύος συνεχίζουμε σοτάροντας το κρεμμύδι, τα καλαμποκάκια και τα κάσιους.
- Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο σκεύος και προσθέτουμε την πάστα κάρυ ανακατεύοντας να πάει σε όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και το γάλα καρύδας, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια ένταση μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
- Σερβίρουμε με ένα ρύζι μπασμάτι ατμού ή ένα πιλάφι. Στο δικό μας τραπέζι υπήρχαν και αυτά τα υπέροχα ψωμιά naan bread.