Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το προσθέτουμε μαζί με το δεντρολίβανο και τη δάφνη ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου.
Περιχύνουμε με το γλυκό κρασί.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες ή καλύτερα μια νύχτα.
Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ή σε γάστρα βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε το κρασί της μαρινάδας.
Περνάμε τις ντομάτες από τρίφτη ή το μούλτι και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε για μια ώρα μέχρι το κοτόπουλο να έχει βράσει και να πάρουμε μια πηχτή σάλτσα.