Μαζεύουμε γερά φύλλα αρμπαρόριζας και λίγα άνθη αν υπάρχουν.
Τα πλένουμε μέσα σε μπόλικο νερό και τα αφήνουμε πάνω σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας να στεγνώσουν.
Σε ένα καθαρό βάζο που κλείνει καλά, βάζουμε το κρασί με τη ζάχαρη και τα φύλλα της αρμπαρόριζας. Σκεπάζουμε με σελοφάν και κλείνουμε καλά.
Τοποθετούμε το βάζο σε ένα ντουλάπι της κουζίνας για 20 τουλάχιστον ημέρες ανακινώντας συχνά να λιώσει η ζάχαρη.
Μετά από αυτό το διάστημα σουρώνουμε με τη βοήθεια μουσελίνας και τοποθετούμε σε καθαρό μπουκάλι. Αν θέλουμε το διατηρούμε σε ψυγείο.
Σερβίρουμε παγωμένο μετά από κάποιο γεύμα.