Επιστροφή

Λικέρ με αρμπαρόριζα

Συστατικά
  

  • 500 ml κόκκινο κρασί
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 20 φύλλα αρμπαρόριζας συν μερικά λουλούδια της (προεραιτικό)

Διαδικασία
 

  • Μαζεύουμε γερά φύλλα αρμπαρόριζας και λίγα άνθη αν υπάρχουν. Τα πλένουμε μέσα σε μπόλικο νερό και τα αφήνουμε πάνω σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας να στεγνώσουν.
  • Σε ένα καθαρό βάζο που κλείνει καλά, βάζουμε το κρασί με τη ζάχαρη και τα φύλλα της αρμπαρόριζας. Σκεπάζουμε με σελοφάν και κλείνουμε καλά.
  • Τοποθετούμε το βάζο σε ένα ντουλάπι της κουζίνας για 20 τουλάχιστον ημέρες ανακινώντας συχνά να λιώσει η ζάχαρη.
  • Μετά από αυτό το διάστημα σουρώνουμε με τη βοήθεια μουσελίνας και τοποθετούμε σε καθαρό μπουκάλι. Αν θέλουμε το διατηρούμε σε ψυγείο.
  • Σερβίρουμε παγωμένο μετά από κάποιο γεύμα.

Σημειώσεις

Είχα αγοράσει ένα ροζέ κρασί προκειμένου να φτιάξω το λικέρ αλλά τελικά ήπια το κρασί και χρησιμοποίησα κάποιο που μου χάρισε διπλανή μου οικογένεια.
Υπάρχει πληροφορία ότι μπορούμε να βάλουμε ένα ημίγλυκο κρασί αποφεύγοντας την προσθήκη ζάχαρης. Στην επόμενη δοκιμή!!
Σπάνια προσθέτω μπαχαρικά στα λικέρ θέλω ξεκάθαρες γεύσεις αλκοόλ και του προστιθέμενου υλικού.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές για τα λικέρ μπορείτε να δείτε εδώ.