Πλένουμε τους καρπούς και τους αφήνουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν.
Κόβουμε τα κοτσανάκια και ένα "μουστακάκι" που έχουν. Τους χαράζουμε στη μέση.
Παίρνουμε το ξύσμα αράντιστου λεμονιού ή πολύ λεπτές φλοίδες μισού λεμονιού.
Σε καθαρό βάζο που να κλείνει καλά τοποθετούμε τους καρπούς με τη ζάχαρη τη βότκα και τις φλοίδες λεμονιού.
Κλείνουμε καλά το βάζο και τοποθετούμε σε ντουλάπι σκοτεινό για τουλάχιστον ένα μήνα, ανακινώντας περιοδικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Μετά το πέρασμα αυτού του χρόνου στραγγίζουμε με τη βοήθεια μουσελίνας σε καθαρό μπουκάλι και αφήνουμε ακόμη για 10 ημέρες πριν την κατανάλωση.