Επιστροφή

Λικέρ με καρπούς άγριας τριανταφυλλιάς

Συστατικά
  

  • 60 γρ καρπούς άγριας τριανταφυλλιάς
  • 30 γρ ζάχαρη
  • 100 ml βότκα
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού ή πολύ λεπτές φλοίδες μισού λεμονιού

Διαδικασία
 

  • Πλένουμε τους καρπούς και τους αφήνουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν.
  • Κόβουμε τα κοτσανάκια και ένα "μουστακάκι" που έχουν. Τους χαράζουμε στη μέση. Παίρνουμε το ξύσμα αράντιστου λεμονιού ή πολύ λεπτές φλοίδες μισού λεμονιού.
  • Σε καθαρό βάζο που να κλείνει καλά τοποθετούμε τους καρπούς με τη ζάχαρη τη βότκα και τις φλοίδες λεμονιού.
  • Κλείνουμε καλά το βάζο και τοποθετούμε σε ντουλάπι σκοτεινό για τουλάχιστον ένα μήνα, ανακινώντας περιοδικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Μετά το πέρασμα αυτού του χρόνου στραγγίζουμε με τη βοήθεια μουσελίνας σε καθαρό μπουκάλι και αφήνουμε ακόμη για 10 ημέρες πριν την κατανάλωση.

Σημειώσεις

Είδα στη Μαρίνα ότι προσθέτει ροδοπέταλα, αυτή την εποχή δεν βρήκα σε αναζήτηση φύλλων που έχουν τριανταφυλλιές. Έχω κρατήσει όμως αποξηραμένα από τότε που έφτιαξα γλυκό και πρόσθεσα λίγα από αυτά.
Σε άλλες αναζητήσεις είδα να προσθέτουν κανέλα και γαρύφαλλα, κάτι που εγώ σπάνια προσθέτω στα λικέρ ή αν θα τα πρόσθετα θα φρόντιζα η παρουσία τους  να είναι πολύ διακριτική ώστε να μην επηρεάσει τη γεύση του λικέρ.
Περισσότερα για τις τεχνικές σχετικά με τα λικέρ μπορείτε να δείτε εδώ.