Στην πρόσφατη βόλτα μας βρήκα πολλούς καρπούς άγριας τριανταφυλλιάς, θα τα συναντήσετε και ως κυνόροδα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτούς τους καρπούς μπορείτε να δείτε εδώ.
Η αλήθεια είναι ότι όλοι δεν είχαν ωριμάσει ακόμη καλά, αλλά όποιος γυρίζει και ψάχνει βρίσκει τα καλύτερα.
Παλιότερα είχα φτιάξει αυτό το σιρόπι, αυτό το ζελέ, είχα αρωματίσει αυτό το κέικ και λικέρ, που άγνωστο γιατί, δεν έχει καταγραφεί εδώ και έχει μείνει μόνο στις σημειώσεις.
Αφού τώρα έχω πολλούς καρπούς άρχισε η διαδικασία παρασκευής του λικέρ, για το οποίο φωτογραφία τελειωμένου θα υπάρξει μετά από αρκετό καιρό.
Επειδή οι καρποί δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεθούν θα δώσω αναλογίες υλικών που μπορείτε να πολλαπλασιάσετε ανάλογα με το πόσους καρπούς θα βρείτε.
Μαζέψτε με προσοχή τους πιο ώριμους, χρώματος έντονου κόκκινου.
Λικέρ με καρπούς άγριας τριανταφυλλιάς
Συστατικά
- 60 γρ καρπούς άγριας τριανταφυλλιάς
- 30 γρ ζάχαρη
- 100 ml βότκα
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού ή πολύ λεπτές φλοίδες μισού λεμονιού
Οδηγίες
- Πλένουμε τους καρπούς και τους αφήνουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν.
- Κόβουμε τα κοτσανάκια και ένα "μουστακάκι" που έχουν. Τους χαράζουμε στη μέση. Παίρνουμε το ξύσμα αράντιστου λεμονιού ή πολύ λεπτές φλοίδες μισού λεμονιού.
- Σε καθαρό βάζο που να κλείνει καλά τοποθετούμε τους καρπούς με τη ζάχαρη τη βότκα και τις φλοίδες λεμονιού.
- Κλείνουμε καλά το βάζο και τοποθετούμε σε ντουλάπι σκοτεινό για τουλάχιστον ένα μήνα, ανακινώντας περιοδικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Μετά το πέρασμα αυτού του χρόνου στραγγίζουμε με τη βοήθεια μουσελίνας σε καθαρό μπουκάλι και αφήνουμε ακόμη για 10 ημέρες πριν την κατανάλωση.
Τι υπέροχη Παρασκευή! Όσο και σπάνια. Είσαι πάντα αξιοθαύμαστη!
Θέλγια.
Ξανθή μου διαβάζω όλες τις αναρτήσεις σου με πολύ προσοχή!!!!!…θαθελα πολύ να εβαζες ένα βιβλίο με όλα αυτά τα απίθανα που γνωρίζεις……πιστεύω πως όλες που σε ακολουθούμε…θα το υποστηρίξουμε… φιλιά
Δήμητρα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Το βιβλίο δεν είναι μια απλή υπόθεση, θέλει πολύ δουλειά και χρήματα για αν βγει κάτι αξιόλογο. Επίσης, θα χρειαστεί να επαναληφθούν οι παρασκευές σε ό,τι θα περιληφθεί στο βιβλίο και τα υλικά δεν είναι πάντα εύκολο να τα βρω τώρα πλέον.
Ελπίζω να βελτιώσω τα ήδη υπάρχοντα κείμενα εδώ.