Πλένουμε τα μανταρίνια τα τρυπάμε με ένα σουβλάκι σε διάφορα σημεία και τα βάζουμε σε κατσαρόλα σκεπασμένα καλά με νερό.
Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού και μόλις αρχίσουν να βράζουν μειώνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για 40 λεπτά.
Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι κι αφήνουμε να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Μόλις κρυώσουν τα μανταρίνια τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια αφαιρώντας τυχόν κουκούτσια και ίνες και τα πολτοποιούμε μαζί με το σαφράν σε μπλέντερ.
Σε κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σταδιακά τα αμύγδαλα το αλεύρι και τα πολτοποιημένα μανταρίνια αναδεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση (διαμέτρου 24 εκατ.) και τη στρώνουμε με βουτυρωμένο χαρτί ψησίματος
Μεταφέρουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 45 λεπτά ελέγχοντας να βγαίνει στεγνή μια λάμα μαχαιριού.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει λίγο