Θέλουμε ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο, γιαυτό φροντίζουμε από την προηγούμενη να τον ξαρμυρίσουμε, ή επιλέγουμε φρέσκο ή κάποιο άλλο φιλέτο ψαριού, ίσως πέρκας.
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
Σε μια κατσαρόλα απλωτή βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγο τα κρεμμύδια με το σκόρδο. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα καρότα τις πατάτες και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε με προσοχή προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα πιπέρια και 200 ml ζωμό λαχανικών ή νερό. Βράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια ένταση χωρίς να ανακατεύουμε, κουνάμε μόνο την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τις ελιές την κάπαρη το φύλλο δάφνης και από πάνω τα φιλέτα του ψαριού.
Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια ένταση για περίπου 15 λεπτά γυρίζοντας με προσοχή μια φορά τα φιλέτα ψαριού. Αν έχει ακόμη αρκετή σάλτσα δυναμώνουμε για λίγα λεπτά την ένταση της εστίας να πάρουμε μια πηχτή σάλτσα και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε σε λίγα λεπτά και συνοδεύουμε με ψωμί, μια σαλάτα εποχής και ένα ποτήρι κρασί.