Επιστροφή

Μπακαλιάρος στην κατσαρόλα με λαχανικά

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 2 φιλέτα παστού μπακαλιάρου
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πατάτα κομμένη σε φέτες
  • 5-7 ντοματίνια
  • 1 κουτ. γλυκού κάπαρη
  • 5-6 ελιές κομμένες στη μέση
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κουτ. γλυκού ολόκληρα πιπέρια
  • 4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Θέλουμε ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο, γιαυτό φροντίζουμε από την προηγούμενη να τον ξαρμυρίσουμε, ή επιλέγουμε φρέσκο ή κάποιο άλλο φιλέτο ψαριού, ίσως πέρκας.
  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
  • Σε μια κατσαρόλα απλωτή βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγο τα κρεμμύδια με το σκόρδο. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα καρότα τις πατάτες και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε με προσοχή προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα πιπέρια και 200 ml ζωμό λαχανικών ή νερό. Βράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια ένταση χωρίς να ανακατεύουμε, κουνάμε μόνο την κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τις ελιές την κάπαρη το φύλλο δάφνης και από πάνω τα φιλέτα του ψαριού.
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια ένταση για περίπου 15 λεπτά γυρίζοντας με προσοχή μια φορά τα φιλέτα ψαριού. Αν έχει ακόμη αρκετή σάλτσα δυναμώνουμε για λίγα λεπτά την ένταση της εστίας να πάρουμε μια πηχτή σάλτσα και αποσύρουμε.
  • Σερβίρουμε σε λίγα λεπτά και συνοδεύουμε με ψωμί, μια σαλάτα εποχής και ένα ποτήρι κρασί.

Σημειώσεις

Αλάτι πρόσθεσα ελάχιστο η επιλογή δική σας. 
Για το ξαρμύρισμα του μπακαλιάρου μπορείτε να δείτε εδώ
Περισσότερες συνταγές με μπακαλιάρο μπορείτε να δείτε εδώ