Επιστροφή

Μύδια με πράσο σαφράν και ρύζι

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 500 γρ μύδια
  • 70 ml κρασί λευκό
  • 3-4 κλωστές σαφράν
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια πρασα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 120 γρ ρύζι μπασμάτι
  • 150 ml ζωμό λαχανικών ή βραστό νερό
  • 2 κουτ σούπας χοντροκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λεμόνι για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε καλά τα μύδια με ένα βουρτσάκι και αφαιρούμε το γενάκι.
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το κρασί με το σαφράν και 300 ml νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα μύδια και βράζουμε για 3-4 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από την εστία και στραγγίζουμε με ψιλή σήτα το ζωμό τον κρατάμε ζεστό. Ελέγχουμε τα μύδια και κρατάμε μόνο όσα έχουν ανοίξει.
  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε 1-2 λεπτά ανακατεύοντας.
  • Προσθέτουμε το ζωμό που έχουμε κρατήσει από το άχνισμα των μυδιών συν το ζωμό λαχανικών ή βραστό νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 - 12 λεπτά ελέγχοντας να βράσει το ρύζι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε βραστό νερό. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τα μύδια και το μαϊντανό ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από την εστία. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα για 5 λεπτά και σερβίρουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού και λίγο ξύσμα από λεμόνι.

Σημειώσεις

Μια άλλη συνταγή για μύδια  θα δείτε εδώ και  εδώ