Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν γεμάτο βόλτες συναντήσεις με φίλους και νέες γνωριμίες.
Το Σάββατο το βράδυ απολαύσαμε τον έναστρο ουρανό σε μια φιλόξενη ξενάγηση στο Ελπιδοχώρι,
είδα τη φίλη του την Αναστασία και διανυκτερεύσαμε σε ένα υπέροχο σπίτι στο Μαλανδρένι Αργολίδας, όποιος θέλει πληροφορίες για το σπίτι, ας μου στείλει μήνυμα.
Την Κυριακή επισκεφτήκαμε το μποστάνι του φίλου μου Γρηγόρη στις Μυκήνες και γεμίσαμε το πρόρτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου με πεπόνια, τα οποία περιμένουν την επεξεργασία τους. Αναμείνατε προσεχώς προτάσεις.
Μετά από ένα σύντομο μπάνιο στο Ναύπλιο πήραμε το δρόμο της επιστροφής με σκοπό μια στάση στο Νεράκι για αγορά μυδιών. Θυμήθηκα τα μύδια που μου έφτιαξε ο γιος μου στο Λονδίνο τον Απρίλιο και ήθελα να τα απολαύσω ξανά.
Η συνταγή έφτασε πριν φτάσω εγώ στο σπίτι και το φαγητό μας έγινε συνοδεύτηκε από φρέσκο ζυμωτό ψωμί της Αναστασίας, τα απολαύσαμε.
Αν σας αρέσουν τα μύδια δοκιμάστε το.
- 1 κιλό μύδια
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κλαράκι δεντρολίβανου και θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 100 ml κρασί λευκό
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- φρέσκο ψωμί για το σερβίρισμα
- Πλένουμε καλά τα μύδια με ένα βουρτσάκι και αφαιρούμε το γενάκι. Αχνίζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα και αφαιρούμε όσα δεν ανοίξουν.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Αφαιρούμε τα κλαδάκια δεντρολίβανου και θυμαριού και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό.
- Κλείνουμε την εστία και αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη κουνώντας την κατσαρόλα.
Αν είστε σίγουροι ότι όλα τα μύδια είναι ανοιχτά παραλείψετε το αρχικό στάδιο του αχνίσματος.