Χρειαζόμαστε μια ζύμη πίτσας πίτσας που είτε θα την αγοράσουμε έτοιμη ή θα τη φτιάξουμε μόνοι μας δείτε πως στις σημειώσεις της συνταγής. Εγώ όπως είπα είχα έτοιμα ζυμαράκια τα οποία άνοιξα σε δύο ζύμες. Τοποθετούμε την ανοιγμένη ζύμη πάνω σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την ξινή κρέμα με την τριμμένη παρμεζάνα και την απλώνουμε πάνω στην απλωμένη ζύμη. Τρίβουμε πιπέρι παντού.
Από πάνω τοποθετούμε τα κομμάτια του προσιούτο.
Καθαρίζουμε το αχλάδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα οποία αραδιάζουμε πάνω από το προσιούτο. Μοιράζουμε ενδιάμεσα κομμάτια από την γκορκοτζόλα Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τρίβουμε πάλι λίγο πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.Βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε και αν θέλουμε περιχύνουμε με σταγόνες βαλσάμικου.Συνοδεύουμε με ένα λευκό κρασί ή μια μπύρα.